melinajaderblom.blogg.se

Tävlingssugen..

Tilion F Permalink3
Åh vad jag vill att tävlingssäsongen ska köra igång nu.. Första tävlingen är den 22 Februari, dock jobbar mamma då, så kan tyvärr inte göra årets första start fören i slutet av Mars. Om inte någon annan skulle kunna köra dit mig och Tille då, hade ju varit himla kul att vara med på första tävlingen för året liksom! 
 
Tille har utvecklats jättemycket sedan debuten i höstas, dels var han inne i en svacka precis då, det var ju då han var så förbannat stark och överallt, det var som att han var tre år ungefär haha. Sedan har han fått in mer rutin med allt runt omkring, det här med att åka iväg på nya ställen, åka transport osv. Vi har ju även tränat mer för tränare sedan dess. Han har blivit otroligt mycket mer stark i galoppen, han trampar sällan av fel och, han har slutat överhoppa - äntligen! Såklart hoppar han fortfarande lite stort ibland, men jag tror att han alltid kommer att göra det, i alla fall ett bra tag till. Att hoppa är det absolut bästa han vet och han blir lika exalterad varenda gång han får trava över en bom - i love it. Min älskade hopphäst.
 
Nu ska vi bara fortsätta bygga vidare på det här. Hitta en ny sadel som ligger perfekt på honom och fortsätta träna regelbundet, det känns som att snart har vi en riktigt bra grund eller vad man ska säga, för det enda vi gör just nu är att träna på grundläggande saker och det gör verkligen skillnad på min stora, ganska svårridna häst. Fokuset just nu ligger på lydnad och vi ska fortsätta nöta övergångar och tempoväxlingar sjuhundraelva gånger per ridpass, för vi ska bli så jäkla bra! 

God morgon

Tilion F Permalink2
God morgon på er, Måndag i dag! Jag hade tänkt sova ut ordentligt i dag men nu blev mamma tvungen att åka in till vetirinären med Tyra (våran hund som ska få valpar vilken dag som helst) så då följer jag med. Hoppar av vid stallet sedan när vi ska hem och rider ut en sväng på Tille. Har förresten fått tag på en sadel som vi ska prova i morgon, hoppas den passar.. Dock är den mörkbrun, men nu orkar jag inte bry mig längre, passar den så får det väl bli läderbyte då! 
 
Nu ska jag göra mig iordning, vi hörs sedan! 

5 things

Personligt Permalink0
* Jag vill jobba utomlands efter att jag tagit studenten, gärna med något som har med hästar att göra. Att jobba på ett stort tävlingsstall hade varit fantastiskt roligt och även otroligt givande, tror jag! 
 
* Jag vill tatuera mig så fort jag fyllt 18. Vet på ett ungefär vad jag vill ha, såklart har jag fått inspiration från Ed sheerans låtar, vad annars liksom.
 
* Jag älskar serier, men vill nästan aldrig kolla klart på dem - då är det ju slut haha. Det är minst 4 serier som jag bara slutat kolla på, just för att jag inte vill att det ska vara slut på riktigt ;)
 
ÄLSKAR att köpa hästsaker, brände säkert 90% av pengarna jag tjänade ihop i somras när jag sommarjobbade på hästsaker... Många tusenlappar på bara några veckor. 
 
* En av mina största önskningar just nu är att flytta till en hästgård, det vore drömmen. Har fått ett helt annat intresse nu på senaste tiden, vill verkligen lägga ner hela min själv i Tille och få honom till den bästa hästen jag någonsin har haft, vilket han iof redan är, men ni förstår vad jag menar. Jag vill spendera så mycket tid som möjligt med honom och ge honom de bästa förutsättningarna jag kan för att få honom till toppen, och att ha honom 10 meter från huset skulle ju underlätta enormt. 
Till top