melinajaderblom.blogg.se

Satsa eller inte

Okategoriserat Permalink10
Står nu mellan två val - att utvecklas som ryttare ännu mer, skaffa en ny häst som jag kan satsa med och lära mig mycket saker på vägen, eller - min bästa vän. När man skriver upp det såhär så tycker jag det låter självklart, man väljer ju inte bort sin bästa vän bara för att få lära känna en ny, eller hur? Men ni vet, precis som jag, att det är så mycket mer som spelar in än så. Och just nu känns det som att jag står i ett vägskäl, vilket jag även gjorde sist när jag fick välja - Tille eller Sopot. Men nu är det så annorlunda. 
 
Förra hösten var jag tvungen att välja, antingen har jag kvar Sopot och säljer Tille, eller så lånar jag ut Sopot och har kvar Tille. För mig var det då självklart att jag valde att låna ut Sopot till rätt familj för att sedan fortsätta med Tille, eftersom att jag inte alls fått lägga ner den tid jag önskat att jag kunde på honom. Och så blev det. Men när Sopot åkte försvann gnistan lite tror jag, vilket jag inte har tänkt så mycket på men nu när jag tänker efter så är det nog så. Jag och Tille har aldrig haft det där lilla extra, visst, han var en enmanshäst och han tydde sig till mig, och självklart tyckte jag om honom otroligt mycket, men det var inte alls som med Sopot. 
 
Nu står jag här, jag har ingen häst och jag har möjligheten att ha kvar honom. Hade jag haft en annan häst hade jag nog valt att sälja Sopot utan att ens tveka, men nu när jag inte har det och jag vet att jag kan ha min älskade, bästa vän hos mig varje dag om jag vill det, så blir jag såklart tveksam. Väldigt tveksam. Jag är väldigt intresserad av hästen vi kollade på sist, verkligen, men honom har jag ju inga känslor för, såklart. Så självklart väljer jag min vän som jag älskar mest på jorden framför en "random" häst, om ni förstår.
 
Dock, om jag väljer Sopot så kommer jag kanske ångra att jag inte tog chansen att få utvecklas ännu mer, fortsätta kämpa på på storhäst och så småningom komma ut och få lite rutin på tävlingsbanan. Och att ångra sig är det sista jag vill göra.
 
Åh att det ska vara så svårt. Att det ska vara så mycket känslor i den här sporten... Sopot är min soulmate, men samtidigt känns det som att vi är klara med varandra, men det känns inte som att vi ska vara ifrån varandra heller... Vet inte ens om jag vågar sälja honom. Gash kan inte någon bara ta det här beslutet åt mig.
Han har lärt mig saker som jag inte ens trodde att en häst kunde lära en människa. Han har lärt mig att inte ta skit ifrån andra bara för att man gör saker annorlunda, han har lärt mig att allt går bara man tror på det och när jag inte har orkat så har han hjälpt mig upp. Jag kan inte tacka honom nog för det.

Hästar hästar hästar

Okategoriserat Permalink2
Här sitter jag i soffan, har inte haft ett enda måste sedan Tille åkte, för snart en månad sedan. Och det är SÅ SKÖNT, det går inte att förstå om man inte haft en/två hästar i flera år att ta hand om varje dag. Sedan jag var 10 år har jag haft en egen häst, jag cyklade till stallet, skötte allt själv då mina föräldrar inte hade någon erfarenhet (men de har varit bäst just pga. det, jag har fått sköta mig själv.) och jag har aldrig ens reflekterar över hur mycket tid det tar och hur mycket jag fått stå över. Det har liksom bara rullat på, jag är ju liksom hästtjej. 

Nu när jag inte har något "måste" att åka till stallet alls så märker jag ju hur mycket tid jag har över att göra vad jag vill och jag saknar inte alls min förra vardag - skola, stallet, sova. Typ. Men fy vad jag saknar hästarna. Jag saknar att sätta upp mål och att se ock känna utveckling, inget slår det. När jag kommer hem så bara pirrar det i kroppen för att jag behöver göra något, lägga ner tid och energi på någonting. Just nu saknas något för mig, och det är hästarna, att ha en egen häst som man älskar och som älskar en tillbaka. Jag vet ingenting just nu känns det som, vill verkligen komma tillbaka till stallet igen, gärna i går liksom, men jag vill inte känna mig stressad längre, som jag gjorde nu i slutet. I trean är det inte lika mycket och snart har jag körkort, vilket kommer underlätta enormt. 

Ska ta det lugnt ett tag till och försöka att inte dö av abstinens, typ. Nästa vecka kollar vi på Fidel igen i alla fall, den fina hästen vi kollade på förra veckan!

Paket ifrån Nelly

Okategoriserat Permalink1
I dag kom mitt paket ifrån Nelly! Älskar att det är så snabb leverans när man beställer därifrån! Köpte en bikini och en ascool tröja i en lite annorlunda färg, gick inte riktigt att få rättvis bild på den. Den är lite kortare, blir nog supersnyggt med ett par höga jeans. :)
Till top