melinajaderblom.blogg.se

Söndag

Okategoriserat Permalink4
Hej på er! Sitter ute i det fina vädret och har precis beställt lite nya kläder och ny bikini! Förhoppningsvis passar det bra, är ju lite av en chansning att beställa på internet, allra helst underkläder/bikinis. Så på typ Onsdag/Torsdag kommer paketet ligga i brevlådan! Sommaren verkar äntligen ha kommit till Sundsvall nu, både i går och i dag har det varit kanonväder, har solat för första gången iår haha, i slutet av Juni - det är illa.
 
Nästa vecka åker vi och kollar på "Lillen" igen! Det var en tjej som ville veta lite mer om honom så skriver några rader! Han är en halvblodsvalack e:Baltimore - Balou du rouet, alltså hoppstammad! Han är född 10 och är ca 168 i mkh. Han har inte gjort så mycket alls, dels för att han växt sent och för att nuvarande ägare inte riktigt haft tid. En otroligt snygg häst enligt mig, men kan enligt ägaren vara lite explosiv och behöver en lugnt konsekvent ryttare. Svårt att säga hur en häst är när man bara träffat den en gång, men som sagt - en otroligt fin häst, men mycket jobb. Red lite grann i paddocken som ni såg, han förstod inte riktigt hjälperna och hade ingen riktig framåtbjudning (kan ju bara vara en seg dag). 
 
Vi ska som sagt kolla på honom igen, så det ska bli kul! Tänker fråga om vi kan löshoppa honom då, då han ändå var så grön i ridningen är det inte så mycket att känna på, utan då är det viktigare att vi klickar i från backen tycker jag. Han är hanterad enligt PNH så det tycker ju jag är svinroligt verkligen! 
 
#1 - - Olivia:

sv. tack så mycket Melina! Jag tror det med :)

#2 - - Elvira:

Låter jättespännande! :) Hur ni än gör med han eller hästar överhuvudtaget så tror jag att det kommer kännas bra. Du är bäst ♥

#3 - - Lina Holmbom:

Fin häst!=)
Testa rid med bett så du får se hur han reagerar. En unghäst som inte har riktig framåtbjudning och sen kan vara explosiv låter som en varningsklocka. Speciellt med den stammen där finns en del svåra hingstar ( men jäkligt bra!! Tänkte själv betäcka med Baltimore 2009 )
Om han inte är mycket riden så kan du följa treåringarnas treårstest:
Två varv i skritt,trav och galopp i låg form och lätt sits och söka sig ner på bettet och tänka framåt ( båda varven) Sen efter det kan du löshoppa. Det klarar även en otränad 5 åring av. =)

Svar: Ja visst var han! :D
Okej, tack för tipset! Han har aldrig haft bett utan är endast riden i repgrimma, som jag förstod det så är hans ägare endast intresserad av att rida/hantera enligt pnh, därav att han inte haft bett. Har tänkt åka dit igen och då löshoppa honom, han var väldigt fin i hanteringen, och jag vet inte hur hon menade med explosiv då han inte alls visade det i Torsdags.. Men tycker du han ser fin ut i övrigt? :)
Melina Jäderblom

#4 - - Lina Holmbom:

Ok! Ja han ser fin ut =) Ev något trång bak, men det kan vara bilderna. Annars är det trevlig sportig modell och du ser lagom ut på han, inte för lång =)

Löshoppning är bra ( man ser oftast tekniken bättre än vid uppsutten hoppning och med den här modellen får man ofta till riktigt fina språng.
http://www.hippson.se/artikelarkivet/avel/sa-tranar-du-loshoppning-med-tre.htm
Vad har mamman för stam? =)

Svar: Vad bra att du tycker det! Tycker om den här modellen jättemycket men kul att höra från någon kunnig! :)

Jaa, vi får hoppas att det går bra! :D
Melina Jäderblom

Till top