melinajaderblom.blogg.se

Så var slutet här

Okategoriserat Permalink2
Nu har jag och Tille avslutat våran resa tillsammans. I Fredags åkte han till sitt nya hem och även fast det såklart känns sjukt tråkigt så hade han inte kunnat få det bättre, så det gör ju att det känns mycket lättare. Det som känns allra konstigast är att jag inte har någon häst att ta hand om längre, tänkte senast för någon timme sedan "Undra om Tille fick på sig täcket imorse" haha.. Men det är väl en vanesak, har ju haft egen häst sedan 2007, så det är klart det känns konstigt. 
 
Malin som Tilles nya ägare heter, bor ända nere i västervik, så det var ju en bra bit, ungefär 80 mil. Därför fick de sova över i stockholm på fredagen och sedan lasta på och åka resten på lördagen, Tille har skött sig så bra, fina killen. Är övertygad om att de kommer få det superroligt tillsammans. 
 
Jag då? Just nu tänker jag ta det lugnt, har en häst som jag är väldigt intresserad av men vi får se när hon blir till salu "på riktigt" och vad hon kostar då. Men jag håller verkligen tummarna. Men tanken är nu att ta det lugnt, fokusera på mig själv och bara ta det lugnt, känns faktiskt lite skönt också. Har dock haft insläpp i går och i kväll och jag älskar verkligen att bara vara i stallet, så det kommer jag nog vara ändå. 
 
Den här veckan har jag fullt upp, ska ha körlektioner på Måndag, Tisdag och Onsdag, sedan på Fredag har jag halkbanan, så kommer ha rätt mycket att göra med andra ord! Det här lär väl även bli sista inlägget på väldigt länge, kommer liksom inte ha något att skriva om längre. Så jag säger väl hej då så länge!
 
Bjuder på lite bilder på mig och finaste Tilion F, tack för allt.
 
Även fast Tille faktiskt var en jäkligt tuff första storhäst, med mycket humör, åsikter och energi, så ångrar jag inte att vi köpte honom för en sekund. Det har varit tufft vissa gånger men vi har utvecklats enormt mycket tillsammans. Han var ingen läromästare och jag är glad att jag köpte en så pass grön häst som jag gjorde. Kul att även min tränare tyckte att det blev stor skillnad på honom och jag är så glad över att vi började träna för henne igen. Det är så få som förstått hur knepig han kan vara, men sedan föll poletten ner, men jag kände ändå att vi gjort vårat tillsammans nu. Hejdå älskade häst<3

Tröttast i stan

Okategoriserat Permalink2
Klockan ringde strax innan 07 imorse, bara att kliva upp och gå till stallet. Släppte ut hästarna och sedan fixade jag allt åt Tille. När jag var klar i stallet gick jag tillbaka ner till lägenheten (sover i mormors lägenhet nu när hon är borta) och sedan duschade jag och gjorde mig iordning till skolan. 
 
Gick i skolan till strax efter 14, gick tidigare då vi gjort klart allt, gick till Lucas en sväng och var där till klockan 16 då jag skulle till körskolan. Körlektionen gick bra och nu ska allt vara bokat, får se tiderna för proven i morgon! Sedan tog jag bussen direkt till lägenheten och här sitter jag nu i soffan med världens huvudvärk, skönt att jag fixade stallet imorse. Nu ska ta en huvudvärkstablett och göra något att äta, är svinhungrig. Kanske behöver gå upp till Ica och köpa något också, var lite tomt i kylskåpet ;) 
 
Förresten! I går red jag och Ellinor ut, och Tille var lugn som en filbunke, say what? Första gången på evigheter typ, han var verkligen SÅ nöjd och skrittade på med långa tyglar. Travade en kort sträcka också och han skötte sig galant, kunde sitta ner och jobba honom utan att han blev stark, sköt ut bogarna eller ökade i smyg. Guldstjärna till honom. Kan inte förstå att jag står utan häst om två dagar alltså, känns hel skumt verkligen.. 
 

Måndag

Okategoriserat Permalink0
Hello! Hade bara en lektion i dag och slutade 13, så det var ju en skön start ;) Händer rätt mycket den här veckan, på onsdag har jag först utsläpp på morgonen, så ska gå till stallet och sedan skynda mig att duscha och göra mig iordning, sedan skola och därefter körlektion, kommer vara hemma sent. Sedan på Torsdag skriver vi kontrakt med Tilles nya ägare, sedan på Fredag morgon åker han. Sedan skrev chefen på södra berget och frågade om jag ville jobba på Onsdag och Lördag, tänkte först tacka ja men sedan när jag tänkte efter så känner jag lite - ska jag verkligen stressa mer? För stressigt, det är bara förnamnet på södra berget haha. Ja, jag får se hur jag gör! Så det är en händelserik vecka verkligen, mycket känslor och funderingar. 
 
Just nu sitter jag och pluggar på teorin till körkortet, drömde inatt att mina kompisar satt och tjatade på mig att jag skulle fixa den där förbannade teorin så jag tänkte börja ta tag i det ordentligt nu för att sedan boka uppkörning och prov på onsdag när jag ska dit. 
 
Nu ska jag fortsätta plugga, vi hörs senare! Förhoppningsvis hinner jag bort till stallmötet som är i dag också.
Till top