melinajaderblom.blogg.se

Gårdagens pass

Okategoriserat Permalink0
I går tog vi oss bort till ARK, kunde skritta på helt lång tyglar genom skogen påväg dit så hade en bra känsla. Men näe Rasmus var inte alls rolig i går. Han letade ständigt saker att titta på, allt var fruktansvärt läskigt och det var inte många stunder som vi fick till känslan som jag vill ha. 
 
Funderade på om vi skulle skippa i "hoppningen" (hade ställt upp fem studs) men sedan kände jag att han kanske behövde jobba lite med kroppen för att bli tillfreds i huvudet. Vi fick väl till det någorlunda men jag hade önskat att han betydligt mer avslappnad i kroppen både innan, över och efter studsen. Men vi fick till det så bra som vi kunde med alla dessa hjärnspöken. 
 
Jag kan faktiskt förstå att han har flyttat runt en del, han är så knepig och ofärdig i huvudet. Ibland är han faktiskt ganska cool men andra sekunden vågar han inte röra sig för en mörkare sandfläck på banan liksom. Hoppa kan han och det har man sett, men hans psyke kan spöka rejält. Nog babblat, kämpa på! I dag ska han ridas ut och sedan ska jag ändra lite i schemat och få till ett till markarbetespass. Jag har som sagt börjat ge honom magnesium i hopp om att han ska bli lite lugnare hehe! 
 
Några bilder från i går:
 
 

Motivation plz

Okategoriserat Permalink0
Jobbat 08-16 i dag, vi fick REV (en kontrollant som sedan sätter betyg på restaurangen) och det fanns alltså ingen som helst tid till att gå på rast, så nu är jag rätt trött. Har även en ganska oskön träningsvärk från i går så jag känner mig inte alls motiverad till att rida till paddocken och släpa en massa tunga bommar. Övningen jag har planerat innebär nämligen en massa bärande haha. Men det är bara att bita ihop, när man väl sitter på ryggen så känns det som vanligt inte alls jobbigt. Käka lite sen lunch så vaknar jag förhoppningsvis till. 
 
Näe nu ska jag sluta slappa och byta om, vi hörs senare. Tänkte sätta upp kameran och försöka filma lite! :)
 

Planering

Okategoriserat Permalink0
Jag jobbar återigen rätt mycket, från Söndag-Söndag så det blir lite pusslande igen, som vanligt haha. Vi missar tyvärr pay and jumpen på Söndag vilket känns skittrist men så är det. Jobba måste man liksom. Hur som helst, en intensivare vecka väntar efter en lite lugnare vecka.
 
Måndag: Klätterbacken
Tisdag: Markarbete med massor av småhinder i form av studs och serier
Onsdag: Jogg i alla gångarter längst grusvägen
Torsdag: Troligtvis galoppträning, annars hoppning
Fredag: Skritta på hårt underlag
Lördag: Dressyrjobb
Söndag: Vila
 
Det märks på Rasmus att han trivs allra bäst när han går mycket, får röra på sig och tänka med huvudet. Då kan han slappna av när man gör iordning honom och han är liksom mer tillfreds. Därför är det för honom mycket bättre att exempelvis joggas lite lätt istället för att vila helt, eller få gå en promenad. Denna vecka blir som sagt lite hårdare. Jag har köpt magnesium åt honom som han fick första gången i går, så det ska faktiskt bli spännande att se ifall det blir någon skillnad på honom. 
 
Till top