melinajaderblom.blogg.se

30 December

Okategoriserat Permalink0
Gud vilken lång dag det var i går, klockan ringde 05 och jag kom hem 21. Trots endast två timmars sömn i kroppen så kunde jag inte somna fören klockan var 02, så känner mig ungefär överkörd i dag, haha. Hur som helst, nu har jag äntligen en egen transport!! Lyckan är total. Det blev en Cheval, 09 med bytt golv, bromsar och ny kulhandske, nybesiktigad och nyskattad. Vi fick även med ett tävlingsskåp så nu är det mesta komplett. Vill ha några dekaler på den och polera taket bara men det fixar jag till våren! Men den är superfin och jag hoppas Rasmus kommer gilla den! 
 
Hade egentligen tänkt åka in till Färsta i dag och träna men det ska tydligen vara glashalt ute så det får jag nog skippa. Till veckan kommer dock vintern på riktigt med runt -10 och massa snö, wiho!!! Nu ska jag käka lunch, sedan åka en sväng till Birsta innan jag åker till stallet. Vi hörs senare! 
 

Transportägare

Okategoriserat Permalink2

Äntligen 😍😍

Dagens rallykalle

Okategoriserat Permalink0
Rasmus Rasmus Rasmus... Han är ju för go! Han var dötaggad redan på gången, kunde inte stå still en sekund utan stod och gungade med hela kroppen. När sedan Tanja o Matilda kom, som vi skulle åka med, höll han på att springa över mig för att han skulle bara in i transporten, haha, vadå taggad på att få hitta på något? 
 
Vi åkte som sagt till ett nytt ridhus i dag och Rasmus har skött sig toppenbra. Visserligen var han rejält busig och pigg, bockade, sparkade och pep. Men han skötte sig ändå bra, han är bara så himla glad och tossig ju, kan bara skratta åt honom! Försökte rida fram som vanligt men det gick inte alls, så han fick börja galoppera nästan direkt för att undvika explosion ;) Jag fick bara försöka hålla honom i skinnet så gott det gick och försöka störa honom så lite som möjligt = sitta blickstilla och bara luuuugn hela tiden. 
 
Efter ett litet tag gick det att jobba honom någorlunda, han är ju väldigt arbetsvillig och vill jobba, men det kröp verkligen i kroppen på honom hela tiden. Checkade mest läget på honom och passade på att jobba mycket galopp. Sedan plockade vi fram ett sockerbitshinder och då blev han sådär tokig som han var i början, döstark och drog järnet. Nu har jag ju dock hittat knapparna på honom och lyckades få honom så pass med mig som han kunde bli för dagen. Suuperkul tyckte han att det var i alla fall, men låg som sagt på som satan. Sedan nöjde vi oss efter det, en timmes jobb blev det i dag och när vi kom hem igen var han så nöjd och stod blickstilla på gången ;)
 
Så - helt klart godkänt för lilleman som bara var jätteglad och busig, inte alls stressad eller tittig trots nytt ridhus och mycket energi. I morgon ringer klockan tiidigt för då åker vi ner på äventyr till stockholm, 
håll en tumme för oss ;)
Till top