melinajaderblom.blogg.se

Öppnat sparkonto

Okategoriserat Permalink1
Yes, i dag gjorde jag ett sparkonto där jag ska försöka lägga undan i alla fall lite pengar varje månad. Har fått önskemål om att skriva lite om vad jag söker efter nu när jag lite smått (kollar hastnet tusen ggr i timmen haha..) börjat leta efter häst. Så jag tänkte försöka skriva lite kring det, trots att jag knappt kan svara på frågan egentligen.
 
När jag bestämde mig för att sälja Tille, min förra häst, i början av förra året så trodde jag att det var för att jag ville ha en mer färdig häst i början. Jag trodde att jag kände att vi inte kom någon vart och att jag tröttnat på alla projekthästar. Så jag la ut honom på annons och började kolla på andra. Men så fort jag började leta lite smått så fastnade jag aldrig för de färdiga hästarna, inte en enda. Vi var påväg att kolla på en valack som gåttt 135 men alltså, jag kände bara - näe vad tråkigt. Så efter ett tag insåg jag att det i själva verket satt i att jag inte orkade/hade motivation till att lägga ner så mycket tid på Tille eftersom kemin inte stämde. 
 
Det kanske låter hemskt, men jag har skrivit lite om det förut. Jag älskar att gå all in för saker, men då ska det verkligen vara all in, allt eller inget, och Tille och jag passade inte ihop helt enkelt, kanske på ett sätt eftersom det gick väldigt bra för oss och han utvecklades jättefint, men inte i hjärtat. Jag är en väldig "känslomänniska" egentligen och jag vill verkligen känna kärleken mellan mig och hästen, vilket jag inte gjorde med Tille, tyvärr.
 
Men åter till vad jag söker haha. Jag vill alltså egentligen inte ha en färdig häst, men det skulle lika gärna kunna bli så - för det viktigaste är kemin. Så jag har verkligen noll krav förutom att hästen ska vara åtminstonde inriden och ha kapacitet i hoppningen, that's it. Så jag har verkligen möjlighet till att hitta min bästa vän där ute, nu när jag släppt kraven, dock är jag väldigt kräsen och jag har knappt hittat en enda häst som känns wow. Vilket jag kanske också får släppa, alla gånger är det inte kärlek vid första ögonkastet. 
 
Alla ni som letat häst någon gång, eller kanske bara gått in och kikat på lite annonser vet att storhästarna är förjäkla dyra. Alltså det är höga summor. Så därför har jag i dag öppnat ett sparkonto. Sedan får vi se. Jag kanske inte hittar någon fören om 2 år, nu hoppas jag verkligen inte det, men vem vet. 
 
 
Till top