melinajaderblom.blogg.se

Öppnat sparkonto

Okategoriserat Permalink1
Yes, i dag gjorde jag ett sparkonto där jag ska försöka lägga undan i alla fall lite pengar varje månad. Har fått önskemål om att skriva lite om vad jag söker efter nu när jag lite smått (kollar hastnet tusen ggr i timmen haha..) börjat leta efter häst. Så jag tänkte försöka skriva lite kring det, trots att jag knappt kan svara på frågan egentligen.
 
När jag bestämde mig för att sälja Tille, min förra häst, i början av förra året så trodde jag att det var för att jag ville ha en mer färdig häst i början. Jag trodde att jag kände att vi inte kom någon vart och att jag tröttnat på alla projekthästar. Så jag la ut honom på annons och började kolla på andra. Men så fort jag började leta lite smått så fastnade jag aldrig för de färdiga hästarna, inte en enda. Vi var påväg att kolla på en valack som gåttt 135 men alltså, jag kände bara - näe vad tråkigt. Så efter ett tag insåg jag att det i själva verket satt i att jag inte orkade/hade motivation till att lägga ner så mycket tid på Tille eftersom kemin inte stämde. 
 
Det kanske låter hemskt, men jag har skrivit lite om det förut. Jag älskar att gå all in för saker, men då ska det verkligen vara all in, allt eller inget, och Tille och jag passade inte ihop helt enkelt, kanske på ett sätt eftersom det gick väldigt bra för oss och han utvecklades jättefint, men inte i hjärtat. Jag är en väldig "känslomänniska" egentligen och jag vill verkligen känna kärleken mellan mig och hästen, vilket jag inte gjorde med Tille, tyvärr.
 
Men åter till vad jag söker haha. Jag vill alltså egentligen inte ha en färdig häst, men det skulle lika gärna kunna bli så - för det viktigaste är kemin. Så jag har verkligen noll krav förutom att hästen ska vara åtminstonde inriden och ha kapacitet i hoppningen, that's it. Så jag har verkligen möjlighet till att hitta min bästa vän där ute, nu när jag släppt kraven, dock är jag väldigt kräsen och jag har knappt hittat en enda häst som känns wow. Vilket jag kanske också får släppa, alla gånger är det inte kärlek vid första ögonkastet. 
 
Alla ni som letat häst någon gång, eller kanske bara gått in och kikat på lite annonser vet att storhästarna är förjäkla dyra. Alltså det är höga summor. Så därför har jag i dag öppnat ett sparkonto. Sedan får vi se. Jag kanske inte hittar någon fören om 2 år, nu hoppas jag verkligen inte det, men vem vet. 
 
 

Fin och pigg

Okategoriserat Permalink1
Hämtade in Doran ifrån hagen och hon verkade väldigt spänd i dag. Jag som hade planerat att hoppa tänkte att näe, i dag är det ingen bra dag för det. Masserade och donade, var som vanligt tydlig med att hon inte ska hamna i sin egna lilla bubbla och spänna sig. Så fort hon drog upp huvudet och började lyssna efter något så klämde jag på halsmuskeln och då sänker hon direkt huvudet och slappnar av. 
 
Så när vi gick ut ifrån stallet efter att ha sadlat och tränsat så var hon avslappnad och lugn. Så vi traskade upp till paddocken och jag satte upp ett hinder mitt i paddocken. Skrittade och travade fram länge, sedan kom vi på hindret och hon kändes så himla fin, glad blev hon men hon höll sig i skinnet! Hoppade fyra ggr ifrån olika håll och sedan fick hon en skrittpaus och jag höjde upp hindret lite. 
 
Fortsatte travhoppa några språng och hon kändes fin, men hon bubblade upp mer och mer för varje språng. Tog pauser efter varje språng så hon lugnar sig helt och hållet, väldigt konsekvent att hon inte får bli stressig, hela tiden. Travade runt och mot hindret utan att hoppa för att avdramatisera det hela, vilket i början var riktigt jobbigt enligt lilla D. Tog några språng till och sedan blev hon lite upprörd när jag la henne på volt bredvid hindret. Så plågade henne lite och red åttvolt runt hindret ett bra tag. Först i skritt, travade sedan runt hela banan för att succesivt flytta henne närmre och närmre hindret ;)
 
I slutet var hon så jäkla fin, mycket klapp och beröm och sedan skrittade vi av. Nöjda båda två! 
 
Blev att backa några steg i dag, men jag tyckte verkligen att hon skötte sig toppen ändå. Vi har inte hoppat på ett bra tag och hon har gått lugnt i veckan, alltså går det ändå framåt! Våran sämsta nivå är ännu lite bättre! Kul :) Har tyvärr inga bilder att bjuda på i dag, så ni får en gammal. 
 

wow - väder

Okategoriserat Permalink0
Shit vad fint väder det varit nu de senaste dagarna - så himla fint! Denna vinter har jag verkligen gillat, brukar annars vara jätteless på vintern redan i november och sedan bara gå och längta efter våren. Jättedrygt och motivationstrytande, men iår har jag bara sett möjligheter med vintern vilket har gjort det så mycket lättare. Dock ser det ut att bli ganska trist väder resten av veckan men det är en annan femma ;)
 
Jag har troligtvis bara en lektion i dag, ska därefter direkt till stallet och Doran ska få skutta lite i dag! Hade först planerat en uteritt men eftersom vi ska hoppträna på Torsdag så känns det som en bra idé att hoppa några språng innan det. Förhoppningsvis är underlaget fortfarande bra i paddocken, annars tänkte jag kanske sätta ut ett litet hinder på rundbanan. Hur som helst så ska hon få skutta lite i dag! Kul :D 
 
Nu ska jag fortsätta jobba, vi hörs senare!
 
 
 
Till top