melinajaderblom.blogg.se

Dagens pass

Okategoriserat Permalink0
I dag hade jag ingen bra känsla alls efter ridpasset faktiskt. Det var dock länge sedan sist så det var väl på tiden med ett lite mindre bra pass helt enkelt. Red bort till ARK där Ellinor väntade på oss och hade dessutom byggt upp en oxer på ena långsidan, lyx! ;) Ställde även upp en liten grön grind som dessutom var väldigt smal för att utmana Rasmus lite.
 
Redan när jag red fram kändes det att Rasmus inte var på topp i dag, han kändes stark och inte alls lyhörd på mina hjälper, fick till en någorlunda bra känsla emellanåt men mest så kändes det som att han var i sin egna lilla bubbla samtidigt som han höll stenkoll på allt runt omkring. Efter lite lösgörande i alla gångarter så slappnade han av lite mer, körde lite övergångar i galopp-skritt för att få honom mer med mig innan vi skulle komma på hindret och det svarade han bra på.
 
I dag var jag stenhård med att han ska gå i lugn "dressyrgalopp" innan hindret som Monia kallade det. Blev ett stopp första gången vi kom på det, annars hoppade han varje gång bortsätt från en gång då vi kom jättefel, vilket var helt okej. Fick inte till känslan dock och han drog på efter hinder som han inte alls gjort de senaste gångerna, så ett steg tillbaka i dag. Som sagt, inte hans bästa dag.
 
Kollade på filmerna efteråt och tyckte ändå det ser bättre ut än tidigare så efter det kändes det ändå bra och jag var nöjd. Blev bara lite besviken när han varit så himla ridbar de senaste veckorna och verkligen superfin och lyhörd, visst är det konstigt att det alltid går lite sämre när man har någon med som ska filma?
 
Hur som helst så tror jag Rasmus börjar lita mer på mig, han hoppar inte alls lika mycket på fart och är ändå mer lyhörd, trots att i dag var en dålig dag för oss. Inte mer än så :) I morgon ska vi köra lite markarbete i paddocken hemma för att checka av läget. Film kommer i morgon! Bjuder på några bilder till dess!
Hahaha kolla svansen, sötis! Inte alltid lätt att hänga med ;)
 
 
 

Nattblogg

Okategoriserat Permalink1
Hej hurrni, sent inlägg hehe. Jag känner mig dötrött men ändå rastlös, går jag och lägger mig nu kommer jag bara ligga och vrida på mig hela natten typ. Så sitter och läser lite bloggar nu i hopp om att bli lite trött. Går väl sådär.
 
I morgon är jag ledig, som jag har längtat haha. Så har planerat massa skoj, bland annat ska jag och Rasmus hoppa lite och sedan på kvällen ska jag och Lucas till Tynderö och käka! Mysigt. Någon som vill följa med och filma lite i morgon? Skulle vara så kul att se, både för mig och även för er ;) Händer mycket med honom nu, känns som att han utvecklas för varje dag.
 
Har tänkt åka till färsta något nu framöver och miljöträna lite, hade varit så kul om vi hann vara med på någon tävling i slutet av säsongen, både i hoppning och dressyr. Men det beror ju på hur mycket vi hinner åka iväg innan dess, för det är det han behöver mest just nu. När vi rider hemma känns han toppenfin men när det är mycket runt omkring blir han väldigt valpig. Får se om vi hinner åka iväg till helgen kanske.
 
Nu känner jag att tröttheten börjar ta över, så blir nog sängen för min del nu. Vi hörs i morgon, förhoppningsvis har jag lite bilder eller film att visa er!
 

Tisdag

Okategoriserat Permalink1
 
 
Åh dagarna fortsätter vara fina med strålande sol och jag fortsätter spendera större delen av dagarna inomhus på jobbet. I dag börjar jag dock inte fören klockan 16, har redan varit i stallet då hovis kom i dag. Rasmus har redan fått mycket bättre hovkvalité och det första hon sa när hon såg honom var "oj vilken skillnad det är på honom!" så himla kul! Han fick specialskor fram "överrullningsskor" för förebyggande syfte. Han är lite utåt-tåad så allt för att underlätta för honom. Dock har det redan blivit lite bättre av bara två skoningar, så förhoppningsvis går det att fixa med lite tid, det trodde Cissi iaf!
 
Jag är fortfarande lite förkyld så jag ska bara ta det lugnt nu i en timme innan jag åker till jobbet, vi hörs senare!
I dag är det förresten två månader sedan den här lilla spinkisen klev ur transporten hos oss. Tiden går så fort!
Till top