melinajaderblom.blogg.se

Tävlingsdags!

Okategoriserat Permalink0
Heej, sorry för utebliven update, inte för att mina inlägg brukar vara så speciellt roliga att läsa längre, haha, men det är fortfarande ett gäng trogna läsare kvar ;) Tänk förr när man hade som minimun 4 inlägg varje dag och jag och Tilda höll på att få ett kontrakt med horsespot, man la ner enormt mycket tid på att skriva, fota och redigera bilder, fixa filmer osvosv. Kul ändå! Tyckte jag då i alla fall, nu finns inte tiden till det alls längre.
 
I Torsdags jobbade jag 08-20:30 så jag kände mig ganska slö när jag kom till stallet. Tog in Rasmus och var inte sugen på att göra något speciellt fören jag kom på den briljanta idén att rida ut barbacka... Haha, ja, det gör jag inte om. Skrittade runt området och det gick relativt smärtfritt, han var bara spänd men gjorde inte någon grej av det. Däremot när vi kom tillbaka till stallet igen och jag gick mot rundbanan fick han syn på något och när jag sedan bad honom gå framåt ändå stod han plötsligt och dansade på bakbenen. Höll mig kvar, men tror jag blev steriliserad... Hahaha. Så efter det gick vi ner till paddocken också skrittjobbade jag honom där ett tag! Han har blivit riktigt fin i skritten nu tycker jag, lägger ner mycket tid på den vid varje pass! 
 
I går hade jag fullt upp hela dagen, hann till stallet för att mocka lite snabbt och Josse var så himla snäll och motionerade Rasmus åt mig! Guld värt! De hade tagit en sväng lite överallt och Rasmus hade varit både upp och ner. Väldigt stark och spänd emellanåt men fin bitvis som jag förstod det! Han är ju lite knepig ibland, men litar på J till 120% så det var verkligen bra att han fick röra på sig i går med tanke på att han har så mycket energi nu.
 
I kväll efter jobbet red jag först ut en sväng med sällskap av Olivia och Happy. Skrittade en sväng på kanske 20-30 minuter och sedan avslutade jag i paddocken i typ 30 minuter. Han var väldigt spänd och på tårna ute, så i paddocken ville jag bara fokusera på att han skulle varva ner och vila på steget. Han kändes riktigt fin! Kändes inte riktigt loss i vänster galoppen först så jobbade mycket förvänd och tempoväxlingar för att få bogarna på plats och bakbenen under lillkroppen och i slutet kändes han såå fin! Jättemjuk och följsam, så nu är vi redo inför morgondagens tävling! Allt är packat och klart, outfiten utvald och nu måste jag sova. Klockan ringer 05 i morgon så jag borde redan ligga i sängen, men jag har precis ätit middag och kommit hem från stallet så inte så mycket att göra, haha. 
 
Vi hörs i morgon hurrni, håll tummarna att lilleman sköter sig. Det är en bra bit att åka, så bara det är nytt för honom. Sedan är det även utomhus, första gången! Spännande! 
 

ETT ÅR!!

Okategoriserat Permalink3
Hurrni, i dag är det precis ett år sedan min älskade lilla häst klev av transporten och blev min på riktigt. I dag har jag alltså haft Rasmus i ett år, herregud vad tiden går fort! Om jag hade kunnat se fram i tiden för ett år sedan och se vart vi är i dag hade jag nog blivit väldigt besviken, jag hade trott att vi skulle ha kommit mycket mycket längre, men jag visste ju inte då hur han egentligen var. Om jag däremot hade sett vart vi skulle vara nu, för kanske 7-8 månader sedan då jag fått reda på hur han var och hur han även varit på alla de andra ställena han varit på, så skulle jag nog tappat hakan.
 
Dessa bilder togs precis för ett år sedan, i fina vinklar så han inte skulle se allt för hemsk ut ;)
Denna bild är dock tagen efter att jag haft honom några veckor men kul att se skillnaden ändå!
 
På det här året har vi inte hunnit göra så mycket, men vi har övervunnit otroligt mycket, lärt varandra och Rasmus är faktiskt en helt annan häst. Jag är så stolt över honom och oss att vi inte gett upp och det börjar verkligen löna sig. Ett år av blod svett och tårar minst sagt! Tänkte punkta fyra highlights/stora kliv vi tagit under detta år:
 
* I slutet av Augusti förra året tog vi oss äntligen runt en pay en jump på hemmaplanen (paddocken vi red i 3 gånger i veckanfelfritt. 60cm men jag var lycklig som om jag hade vunnit OS.
 
* Vi åkte till första pay and jumpen till ett ställe han aldrig varit på tidigare, Matfors. Där gick han felfritt igen och jag var såå jäkla stolt över honom! 50 & 60cm, återigen lycka på OS-nivå ;)
 
* Tre månader senare startar vi våran första lokala tävling och nollar!! Sedan dess har han varit nolla 4/6 klasser.
 
* Vi kan rida ut utan sällskap! Något jag faktiskt aldrig trodde skulle kunna gå då han fick panik så fort vi kom från gården och bara stod på bakbenen och försökte sticka hem igen. 
 
Så så glad över vad vi åstadkommit på detta år, det måste man faktiskt få vara! Trots kommentarer både från "anonyma" människor på läktaren, men även från mina tränare att det kanske inte kommer att gå, så har vi klarat en del av det i alla fall. Det är lång lång väg kvar att gå men vi har tagit oss ett steg närmre målen. Från att freaka ut totalt över att det är mörkare sand i paddocken hemma, vara jätteräddför en bom på marken, till att kunna åka iväg, på en helt ny plats och hoppa en bana med mycket läskiga hinder felfritt är enormt för mig, och det är ännu större för Rasmus. 
 
Ser fram emot denna sommar och att få utvecklas ännu mer med lilleman. Skam den som ger sig! ;) 

Toktosse

Okategoriserat Permalink1
Inte var lilleman trött efter gårdagens träning i alla fall, herregud vilken energi haha! Vi red ut en sväng i en timme, lite runt och överallt typ. Både på grus/sand och gräsvägar och asfalt så det blev väldigt varierat underlag! Det blev typ bara skritt. Tog några kortare travsträckor emellanåt och det var ungefär bara då som han kändes fin, annars var han vääldigt spänd och på tårna i dag. Gjorde ingenting dumt men var verkligen i sin egna bubbla och helt opåverkbar. Jag gillar inte alls när han är så, men är samtidigt bara väldigt glad över att det går att rida ut på honom nu, jag får inte glömma att för några månader sedan gick det inte alls. Så förhoppningsvis kommer han i framtiden kunna slappna av ute utan sällskap också! Men det får ta sin tid :)
 
Har inte ens hunnit med hälften av sakerna jag tänkt göra i dag, när jag faktiskt är ledig, utan valde att skjuta fram det till i morgon istället och beta av listan efter jobbet. Har istället hunnit städa undan lite snabbt på mitt rum och beställt en ny telefon. Min touch la ju av förra veckan och jag känner inte att det är värt att chansa på att det är för att skärmen är trasig och lägga ut pengar på att laga den, då den dör så fort jag går utanför huset. Enda gången den fungerar utan problem är mitt i sommaren när det är väldigt varmt ute, men annars dör den som sagt direkt. 
 
Så, ännu mer utgifter. Denna månad blir inte kul med alla vanliga räkningar + hovis, nya bromsskivor till bilen + bromsbelägg, och i går la elen på transporten av också!! Kanske är tur i oturen att det inte är jättemycket tävlingar i maj, haha.. Och tur att man jobbat röven av sig i April ;) 
 
Ska även sälja lite mer grejer, bland annat detta sviiiinsnygga setet... 
Nu ska jag försöka städa klart på övervåningen, vi hörs i morgon! 
Till top