melinajaderblom.blogg.se

Inställd träning

Erasmus K Permalink2
I dag kom Jossan för en check! Rasmus började tappa hull för ungefär en månad sedan, började skymta det liite då. Ökade på höet men det har inte blivit bättre. Nu syns det tydligt att han är tunn och uppdragen, så fruktansvärt tråkigt när jag kämpat med hans uppbyggnad. 
 
Pratade mycket med Jossan om vad det kan bero på och vi båda var överrens om att det kan vara på grund av att Rasmus blir vallad i hagen. Jag har sett det redan från första början men då var det bara vid fodring. Men sedan ungefär en vecka tillbaka har jag sett att det blivit mer och mer. Så jäkla trist då jag verkligen vill att han ska ha en hagkompis. Så vi har delat av hagen igen och Rasmus fick sin lunch efteråt. Då fick han stå helt i ro och äta, kändes bättre då även fast jag som sagt gärna vill ha en kompis till honom.
 
Sedan gick hon igenom hela honom, han såg riktigt fin ut! Hon har precis varit på kurs igen i Tyskland där hon håller på att plugga massa celler och hur alla nervsystem sitter ihop. Sjukt intressant men jag förstod såklart inte allt ;) Hon är så bra, förklarar allt hon gör och man får prova och känna själv. En sjukt häftig sak hon gjorde var att hon dämpade hans sensitivitet runt öronen genom att "dra" i tungan och på så vis släppa spänningar. 
 
Det har knappt gått att klippa Rasmus hår runt öronen då han inte velat att man ens rör öronen. Efter att Jossan fixat det så gick det t.om. att dra med fingrarna inuti öronen. Sjukt häftigt! 
 
Han var även lite känslig i huden från skavet av schabraket. Så måste försöka hitta något som kan hjälpa mot det. Också var han lite spänd i länden, och det har att göra med hans inre stress. Han går ju lätt och spänner sig och blir stressad så det är bara att jobba vidare så som vi gör så kommer även det bli bättre med tiden. Hon manipulerade något i korset så han ska gå lugnt i dag, ska gå på promenad senare i kväll med honom. Så ingen hoppträning tyvärr. 
 
Annars var han toppenfin, hon sa återigen att han är en riktigt fin häst men tyvärr har han ju det problemet med inre stressen. Något vi jobbar med hela tiden och blir bättre och bättre men det är fortfarande mycket kvar. Han har ju, som alla hästar, sina svagheter men han är tydligen mer rörlig än vad en "normal" häst är så det väger liksom upp. 
 
Så, inga problem med andra ord utan han är fin bortsett från att han blivit tunn då. Men det går snart till sig tror jag, ska ju köpa "mirakelfodret" i dag också att ge honom nu i början tänker jag. 

Sovmorgon

Okategoriserat Permalink0
Gud vad skönt att sova ut lite, vaknade strax innan 09. Dock vaknade jag redan vid 06 och trodde jag hade försovit mig och att det var tävlingsdags även i dag... Haha! Lyckades somna om efter ett tag igen i alla fall! Känner mig något utvilad men det ska verkligen bli skönt att få vara ledig i morgon. 
 
Så, Måndag och ny vecka! Just nu snöar det i massor ute, gillar det inte men får försöka glädjas åt att underlaget längst vägarna blir bättre. Jag har precis ätit frukost och ska snart göra mig iordning för att åka till stallet. Rasmus ska bara få gå en promenad hade jag tänkt.
 
Förra veckan kunde vi inte hålla den tänkta veckoplaneringen riktigt eftersom underlaget blev så dåligt. Men nu har snön kommit tillbaka och det har börjat sätta sig på isen, så denna vecka kommer se ut ungefär såhär:
 
Måndag: Promenad, skrittas för hand.
Tisdag: Jossan kommer och checkar Rasmus, hoppträning för Johanna på kvällen.
Onsdag: Jobba längst vägarna, mycket galoppjobb om vi får sällskap
Torsdag: Joggas ute
Fredag: Vila
Lördag: Moniaträning
Söndag: Återigen galoppjobb på vägarna
 
Lär troligtvis switcha på dagarna men vi ska i alla fall jobba mycket ute denna vecka och förhoppningsvis kan vi vara med på träningen efter Jossans besök. Tror inte direkt att vi kommer behöva "återgärda" något så han blir öm i kroppen, utan jag ville bara att hon skulle komma och kolla igenom honom nu när vi steppat upp träningen sedan ett tag tillbaka. 
 
Blev faktiskt en liten miss i planeringen med två hoppträningar på samma vecka men det brukar ju vara mycket fokus på markarbete och småhinder så det gör egentligen inte så mycket. Och på tävlingen blev det ju bara sprången från själva banan eftersom vi inte hann hoppa fram, hehe. 
 
Babbel babbel, vi hörs senare! :)
 

Film från i dag

Erasmus K, Filmer, Tävling Permalink3
Wow, rekordsnabb med att ladda upp film! Kanske ingen stilrunda från min sidan men vad fasen, skiter i det i dag helt ärligt. Kolla galoppen på min häst! Många hinder som stack ut lite men nemas problemas! Och ljudet på är ett måste, hahaha.. Har bästa hejarklacken!
Till top