melinajaderblom.blogg.se

Uppdatering

Okategoriserat Permalink0
Hej hurrni! Nu har jag smält Tisdagens träning och har kommit fram till hur jag ska göra. Mer om det i ett annat inlägg! 
 
I förrgår fick jag jäkligt bråttom och Rasmus blev longerad lite lätt. Han såg riktigt nöjd ut, avslappad och joggade i en trevlig form :) I går tog jag och Fia en härlig tur till mitt lilla favoritställe, havet vid stornäset. Red dit väldigt ofta förut när jag hade hästarna hemma, det är så jäkla fint där och det går att göra lite allt möjligt. Men just i går skrittade vi lite i vattnet, det var inte alls kul enlig min häst. Han tyckte det var djurplågeri, typ. Sedan travade vi lite längst stranden och avslutade med lite galopp på en stor volt där underlaget var bra :) Han var väldigt sprallig i kroppen och hoppade in i galoppfattningarna. Jag fick bara stå i lättsits och försökte att inte störa honom utan han fick bara rulla på. Efter det fick han en liten boost och gick på överallt utan att titta på allt på hemvägen! Blev en tur på 1 timme och 40 minuter!
 
 
I dag red vi ett riktigt avslappnande lösgörande pass i paddocken. Vi red inte så länge då det helt enkelt inte behövdes, skrittade fram ute och sedan jobbade vi i paddocken i 25 minuter intensivt i trav och galopp. Han kändes riktigt fin, nöjd och avslappnad. Så det känns bra inför morgondagens träning. Blir tiidig morgon! Så här glad var han efteråt ;)
I dag köpte jag även min första bil, wihoo! Så nu slipper jag ta mina föräldrars bilar hela tiden, känns så bra! Nu ska jag bara köpa mig ett hus också, så har jag allt jag behöver ;) 

Kluven

Okategoriserat Permalink3
Hmmm... vet inte hur jag känner efter kvällens hoppträning. Kom precis hem och ska käka min middag nu och sedan tänka och analysera lite. Ska försöka förklara lite kort så jag kan käka, är verkligen hungrig nu, haha. Rasmus hade en dålig dag i dag, han var spänd redan från start och gick emot min hand och var inte framme för skänkeln. Vi red fram länge och väl, vilket brukar få honom att tagga ner men jag upplevde snarare att han bara blev värre. 
 
När vi sedan började hoppa fram så var han så himla spänd att han inte vågade hoppa, han stannade på första och även andra tror jag. Minns inte riktigt. Sedan började vi hoppa början på banan, stoppade på oxrarna första gången men hoppade räckena. Hoppade sedan banan två gånger på lägre höjd. Första gången så ville jag bara åka hem, kändes inte alls bra. Andra lite bättre. 
 
Sedan avslutade vi med en bana på 90cm och vi avslutade faktiskt bra, eller, vad vi kunde för dagen. I dag var han verkligen inne i sin egna lilla bubbla och det är så svårt att nå fram till honom då. Han blir spänd, stänger ute och blir därför inte alls framme för skänkeln. Min ridning i dag är jag inte heller stolt över, fy vad dålig jag kände mig i dag. Jag måste bli mer bestämd och inte bara åka med. Det går att sätta lite press på honom nu utan att han blir upprörd och stressad, men det sitter kvar i mitt huvud att det inte går, så jag blir lite passiv. Också sitter jag där och bara tänker hela tiden att fan jag vill inte det här, jag vill ha en annan häst. Men inte sälja Rasmus. Sorgligt. Uscha. 
 
Näe fy vad mycket tankar. Blev inte så kortfattat som jag tänkt mig. För att se det positiva så avslutade vi bra, han hoppade trippelbarren utan problem alla gångerna, även kombinationen. T.om. hindret med konor under, och jag fick återigen beröm över att han har kvalité. Bara att försöka få med sig det och intala mig själv om att det var en dålig dag. Och det är okej. 
 
Nu, äta middag, sluta grubbla och istället kolla på filmer från träningar där det gått bra för att se att det är värt slitet. Vi hörs i morgon hurrni! 
 

God morgon Tisdag

Okategoriserat Permalink1
Trött som få när klockan ringde imorse, har bytt pass så jag öppnar i dag istället för stänger eftersom jag har hoppträning i kväll. Kom hem senare än tänkt från jobbet och sedan kunde jag inte somna fören vid 02. Menmen, nu är jag uppe och ska snart rulla mot jobbet! 
 
I går var det storm, igen, herregud vad det blåst de senaste dagarna. Så tråkigt då det varit väldigt fint väder annars och varmt i solen men det har blåst så man trott att man ska blåsa av hästen. Rasmus var väldigt på tårna och tittig i går, han vilade ju i Söndags och motionerade sig själv dagen innan det. Han började med att resa sig så fort jag hoppat upp.. Tok. Därför höll vi oss i paddocken ;) Vi gjorde tusentals övergångar och fokuset låg endast på att han skulle slappna av och med tanke på vilodagen och stormen så tyckte jag han gjorde det bra. Inget snyggt pass och det tog ett bra tag innan vi kunde göra övergångarna bra och i balans men till slut så fick vi till det så bra vi kunde för dagen. Efter 45 minuter skrittade jag av honom för hand runt området och då såg han nöjd ut :) 
 
Förhoppningsvis har hjärnspökena försvunnit i dag så vi kan få lite flyt i hoppningen. Men först ska jag ju som sagt jobba. Vi hörs i kväll, hoppas jag kan få med mig någon så jag kan bjuda på lite nya filmklipp! 
 
Till top