melinajaderblom.blogg.se

Snabba fötter

Okategoriserat Permalink0

I dag var det äntligen dags för lite gymnastik😁 Blev verkligen positivt överraskad! F är ju lite långsam i sina rörelser, precis som Rasmus var. Så planen är att jobba jättemycket markarbete med upphöjda bommar, studs och tusentals tempoväxlingar. 


I dag ställde jag upp tre studs med 10m till ytterligare tre studs. I slutet flyttade jag ihop det så det blev 6 studs bata. Inte en enda bom var han i! Han blev däremot bara mer och mer taggad och mot slutet så visste han precis vad vi skulle göra och gjorde nästan galopp-piruett upp mot studsen, haha! Hoppglad var det ja! 

Började skritta fram länge, där han fick gå ganska ostört så länge han gick med nacken sänkt och tog långa kliv. Sedan började vi jogga fram. Där körde vi direkt igång med tempoväxlingar. Vi red lite lugnare trav på kortsidorna och sedan snett igenom där vi längde lite på steget. Kändes kanon! Efter ett tag förstod han precis vad jag ville och blev väldigt lyhörd, något obalanserad emellanåt men inga sura miner eller tjafs i munnen. 

Därefter fattade jag galopp och körde lite samma där. Dock är han inte alls tillräckligt stark för att börja jobba förvänd galopp med så istället böjde vi lite utåt sett igenom och bröt sedan av när vi kom till kortsidan igen, ny galopp, kortare galopp på kortsidan och sedan lite större galopp och utåtställd stett igenom. Svårt, och jobbigt! Haha. Men han blev fin. Lite tråkigt att våran paddock är så himla liten bara, känner mig så begränsad då jag hade velat ha en längre sträcka att jobba på såna här dagar menmen. Inget att göra åt ;) 

Sedan började vi komma på studsen och det gick som sagt lysande! Riktigt duktig var han i dag!

Just nu är jag på jobbet så måste avrunda här. I morgon är det hemmatävlingar men vi kan tyvärr inte vara med, vi måste jobba ihop oss mer. Men jag hade gärna åkt dit och kollat men jag jobbar 08-18☹️ Stort lycka till till er andra😍

Kvällsblogg

Okategoriserat Permalink0
Precis hemkommen från jobbet sitter jag nu i soffan och försöker varva ner så jag kan somna relativt snabbt. Ibland avundas jag verkligen dom som kallar det att "jobba kväll" när de är hemma vid 19 - senast 20 tiden. Jag blir nästan stressad av att komma hem nu vid den här tiden för att jag vet att jag måste somna rätt fort för att orka kliva upp i bra tid i morgon så jag hinner rida och vara i stallet innan jag börjar jobba igen vid 15 tiden. 
 
Hur som helst! I dag var jag och Frallan bättre överrens! Han var väldigt pigg i dag, hehe. Vi tog en uteritt på lite drygt en timme, där vi först skrittade en vända på 30 minuter innan vi gick bort till rakbanan för att jobba där. Tyvärr (!) så hann vi bara jobba några vändor där för sedan kom en travare och F blev alldeles uppe i hejsan så då fick vi skritta bortöver igen. Något som är lite trist är ridvägarna på den här delen av ön, finns mycket mysiga skogsslingor men inga bra vägar där man kan rida längre sträckor i trav eller galopp. Det saknar jag. Vi har ju dock turen med både rund och rakbanor men där tycker jag att travhästarna går före så man får visa hänsyn och anpassa sig efter dem såklart, och som i dag exempelvis fick vi ju rida hemöver igen istället.
 
Hur som helst så kändes det superbra fram tills vi fick sällskap av räserhästen. Jobbade jättemycket tempoväxlingar i trav och han hängde sig inte alls fast eller drog iväg utan han bar sig själv och fick in de långa babkbenen under kroppen! Duktig kille. Om något hade jag önskat liite mer tryck i honom men en sak i taget! Hann med en galopp också innan travaren kom och det kändes jättebra. 
 
Sedan skrittade vi som sagt iväg igen och då red vi lite fram och tillbaka på grusvägarna, lite uppför och lite nerför. Sedan gick vi hem. Blev som sagt ett tur på lite drygt en timme! 
 
Titta vad mysigt han hade det när jag skulle hämta honom i hagen! Han verkar verkligen trivas här, så det känns skönt i hjärtat. Låg och sov bredvid Bellie som stod och åt. 
Vääldigt trött som ni ser haha. Men han var väldigt pigg och utvilad sedan när det var dags att rida. 
 
I morgon ska vi jobba med rumpan! Studs och travbommar står på schemat, kul! Ska se om jag lyckas rigga upp min kamera, hade varit kul med lite film. Nu - sova! 
 

Tok-fjanten

Okategoriserat Permalink5
Hehe, ja ni. Nu har han landat och måste testa vart gränserna går. Herregud säger jag bara haha! Först red vi ut en sväng med Olivia och Happy, ett lättare joggpass stod på schemat. Vi red bort mot aldernäset och joggade på grusvägen där. Första vändan lät jag honom bara trava på framåt och försökte få honom i en lite lägre och längre form. Kändes helt okej! Sedan på hemvägen började jag lägga in lite övergångar och där försvann framåtbjudningen direkt. Fy så jobbigt sa han och i varje igångsättning la han sig i handen och drog iväg, stretade och ville inte fram. Så när vi kom tillbaka efter en timmes uteritt kände jag mig inte riktigt nöjd så valde att gå in i paddocken för att få igenom det innan vi gav oss för dagen. 
 
Så vi gick in och jobbade skritt - halt - skritt. Men ganska snabbt blev han för på och därmed kort och stötig i steget så då bytte vi övning för att få honom lite mer eftergiven och avslappnad. Så vi red som i en åttvolt där vi flyttade utåt några steg varje gång vi bytte varv. Gick bra någon enstaka gång men sedan kom protesterna ska ni veta. Ojoj vad han inte tyckte om mig då haha. 
 
I början slog han mest bara med huvudet hejvilt, men jag brydde mig ju inte utan fortsatte bara rida framåt och det gjorde honom ännu mer frustrerad så då började han stanna och vägra gå framåt. Fick styra runt honom så fort han började tänka bakåt och hela tiden försöka aktivera honom men då kom istället stegringar, upp och ner och sedan upp igen. Då han var millimeter från att nocka mig och jag fick svårt att rida ur det då jag hela tiden fick ducka för att inte få en smäll fick jag gå ner och ta på gramanen. 
 
Nu är jag inget jättefan av hjälptyglar men just i det här läget så var det bara för att hindra honom att slå upp huvudet så pass högt att han skulle lyckas krossa näsan på mig så så fick det bli. Inte slutade han ställa sig upp för det men jag kunde åtminstonde fokusera på annat än att ducka undan hans huvud. Herregud haha, grannarna ställde sig och tittade på honom som att han var helt knäpp. Tur man har bra balans efter Rasmus. 
 
Fick verkligen lirka med honom, han surnade ihop totalt så fort jag bad honom om driv bakifrån så jag fick liksom backa och börja från början och få honom med mig för att sedan succesivt be lite lätt om lite mer, och sedan lite mer igen osv. Till slut fick vi till några varv på volten med alla fyra hovar i backen så då gav vi oss för dagen. 
 
Nu har han landat, känner sig varm i kläderna och jag börjar kräva mer av honom. Han ska bära sig själv, gå framåt för skänkeln och bära sig själv och ja, jag upplever honom som lite bekväm så han testar väl helt enkelt vart gränserna går. Jag kom verkligen åt honom i dag och han håller ju fortfarande på att vänja sig vid min ridning, som jag iof tycker är ganska okomplicerad men alla rider ju olika så det är såklart ändå mycket nytt för honom. 
 
Blir spännande att se hur han är i morgon! Förhoppningsvis trillade en polett ner. Efter ridningen fick han en ordentlig massage och genomgång och han stod och gäspade och tuggade länge och väl. Det var väldigt uppskattat så jag tror att han tycker om mig trots allt! ;) 
 
Till top