melinajaderblom.blogg.se

Dagens tur

Okategoriserat Permalink0
I dag red vi ut en sväng på 45 minuter. Trodde han skulle vara lite trött efter denna vecka med så mycket nytt + gårdagens träning men icke, haha. Snarare ännu piggare än han varit de senaste dagarna. Vi började med att skritta samma runda som vi gjort typ alla dagar förutom i går då. Han var riktigt taggad och ville helst takta och gå med kvicka korta steg. Så dagens pass gick ut på att försöka få honom att vila på steget och trampa på men med längre steg. 
 
Gick lite upp och ner, ibland kom han till sin rätt men snabbt hittade han något spännande att kolla på och då kom trippandet tillbaka. Vi red sedan bort mot rakbanan och där blev han väldigt spänd så då fick vi jobba lite travövergångar för att få honom mer med mig igen. Krävde att han riktigt skulle jobba hela vägen. Han ville gärna slå sig fri under avsaktningarna och bli lite stark så fick verkligen fokusera på min ridning. Tog inte lång tid så kändes det jättebra och han bar sig själv, så då gav vi oss där. Underlaget var inte bra där i dag heller så vi red bara en vända. 
 
Sedan skrittade vi samma runda igen fast åt andra hållet innan vi kom tillbaka till stallet! Sista hundra metrarna fick jag honom precis där jag ville ha honom med sänkt nacke och långa lugna kliv. Duktig kille! I morgon ska han få en välförtjänt vilodag! 
 
Till top