melinajaderblom.blogg.se

Rosa moln

Okategoriserat Permalink0
Det här med att komma på smeknamn... Får bli "Frallan" tills vidare då han tydligen blivit kallad det hos sin förra ägare, så får vi se om det känns rätt ;) I dag red vi ut i regnet tillsammans med Bellan och Josse i alla fall, jag och "Frallan"!  Vi red en sväng på 1 timme och ojoj vad imponerad jag blev! Fick till en helt annan känsla då han fick mer driv av sig själv ute. Red först bort mot rakbanan och red där en vända men det var ganska tungt där så vi gick till rundbanan istället och jobbade några varv. Han tuffade på med öronen spetsade, sådär härligt vaken och på alerten. 
 
Skrittade som sagt bort till rakbanan och där red vi en vända i trav innan vi skrittade tillbaka mot rundbanan istället. Där red vi på lite i alla gångarter i joggtempo, Bellie gick först så vi jobbade lite övergångar och sådär bakom och det gick kanonbra. Han fick verkligen en mycket bättre framåtbjudning än vad jag känt på honom tidigare, kanske inte så oväntat men det var verkligen en härlig känsla! Fick till lite tryck i långbenen också och emellanåt fick vi även till kontakten i bettet. Sista galoppen provade jag kräva lite mer av honom och då la han till med lat-sidan igen, haha. Vi håller ju liksom på att lära känna varandra så det blir ju mycket basic. Men han känns så fin, det finns mycket i honom bara han blir mer genomriden och får koll på långbenen. Jobbade mest på rakriktningen och framåtbjudningen i dag, la in lite övergångar och sidvärts ibland och det gick superbra. Han är väldigt känslig och fin i munnen som sagt, så det ska jag verkligen vara rädd om. 
 
Näe det finns inte mycket att klaga på, jag går som på rosa moln och längtar redan till i morgon. Då ska vi jobba lite bommar i paddocken så vi är redo för Moniaträning på Lördag!! Så jäkla taggad. Sedan på söndag ska han bara få gå en kortare promenad för hand och på Måndag vila helt och smälta allt. Sedan ska vi fortsätta jobba mycket ute så vi kan fortsätta jobba på framåtbjudningen!
 
Provade även lite fler av Rasmus grejer så som täcken och träns och det satt bra alltihopa! Himla tacksamt haha, bra för plånboken också! Vi provade även en sadel i dag som tyvärr blev för smal. Provade då att byta järn i min och det blev betydligt bättre och kändes bra när jag red. Dock hamnade den liite för nära manken så det är inte optimalt. Sadeljakten fortsätter..
Till top