melinajaderblom.blogg.se

Sista februari

Okategoriserat Permalink0
Shit, i morgon kliver vi in i mars månad. Saknar att skriva så enormt mycket här men som sagt, har ingen dator och det är så jobbigt att skriva längre texter med telefonen. 

Crilleboy sköter sig fortsatt fint. Han börjar bli mer och mer framåt i ridningen och blir lite sprallig emellanåt - en riktig glädjespridare. ❤️ I dag red vi ut i det fina vädret och öronen var spetsade hela tiden. Han tycker det är lite läskigt såklart, han håller väldig koll på omgivningen så därför passade det perfekt att rida lite fram och tillbaka på grusvägen 200m nedanför stallet. Då får han både lite trafik och miljöträning påväg dit, sedan kan han coola ner när han fått gå på samma väg ett par gånger. 

Han var riktigt riktigt pigg i dag och första galoppen körde han luftsprång första 30 metrarna och var bara så jäkla glad, långbena var överallt 😂 (null)
(null)

(null)

       (null) 
Veckan har sett ut och är planerad såhär hittills:
Måndag : ridning i ridhuset, lite travbommar
Tisdag : vila
Onsdag : uteritt
Torsdag : uteritt 
Fredag : vila
Lördag : vila
Söndag : förhoppningsvis åka till Färsta och miljöträna


Hoppetosse

Okategoriserat Permalink0
Fantastiska lilla häst, i går tog vi och satte upp ett litet sockerbitshinder, lilleman bara körde på. Blev lite tokigt en gång där han råkade kliva på bommen innan hindret som studsade upp på honom, men han blev inte ett dugg brydd utan var bara lite försiktigare nästa gång. 

Bästa lilleman. Passade på att prova trava över travbommar som låg framme och han kom helt perfekt på båda gångerna och var inte i en bom. Herregud alltså haha. De andra i ridhuset var grymt imponerade av honom också, och han var så nöjd med sig själv. 

Nu ska vi bara rida ut ett tag, hitta ännu mer framåtbjudning. Just i går hade han precis busat järnet när jag tog in honom och det märktes att han var lite trött när jag red, men han kämpade på ändå. I dag vilar han och ev i morgon också. Sedan blir det då uteritten resten av veckan.  (null)

(null)

(null)

Vi har hoppat!!

Okategoriserat Permalink2
Jaa ni läste rätt, eller ja, travat över ett litet kryss - men alltså jag är så stolt över min grabb. Även om han tycker vissa av mina påhitt är konstiga så försöker han alltid göra rätt för sig, han litar på mig till 100% och trots att han inte gjort i princip någonting innan han kom till mig så är han så klok. 

Jag har varit väldigt konsekvent med honom, han behöver det för att inte ta över. Samtidigt är han väldigt känslig och vill ha "sin" människa. Därför har vi nästan varje dag gjort olika toleransövningar och tillitsövningar för att förstå varandra. Jobbat mycket från backen och sett till att vi snackar samma språk liksom. Nu känner han att jag är hans trygga punkt och även vid de tillfälllen då han blir rädd eller osäker så tittar han bara på mig, ser att jag är lugn och då litar han på att det är lugnt. Typ när jag slänger upp stora fullproppade hösäckar på ryggen och rumpan på honom, och han egentligen vill krypa ur sitt skinn så stannar han kvar hos mig och litar på att det inte är någon fara. Jag älskar (!) att jobba på med sånt här, grunder och hitta kontakten ifrån backen och det har jag fått igenom tusen gånger om nu när han rids. 

Så i dag när jag styrde upp mot det lilla hindret så var det bara liksom "okej matte" så skuttade han över, och när jag berömmer honom blir han såå nöjd. Älskade lilltosse. 

I övrigt var han väldigt pigg och glad i dag haha, körde en egen variant av studs fast utan hinder och med huvudet mellan benen av lycka när vi tog första galoppen. Någon mer än jag som är glad över att vilan är över tror jag 😂  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Till top