melinajaderblom.blogg.se

Tisdag

Okategoriserat Permalink0
En lugn dag i dag, skönt. Bara jobbat, fixat stallet och sedan varit på Birsta en sväng efter det, klockan har dock hunnit bli mycket ändå. Inhandlade ett till par träningstights och lite småsaker. Ångesten över att spendera pengar på sig själv är total, annats det när det kommer till att köpa grejer till hästarna haha. 

På tal om det så kommer äntligen Jossan och kollar cristallo i morgon! Ska bli kul att höra vad hon har att säga om honom. Hon ringde tidigare i dag för att kolla om det var säkert art komma till vårat stall då det nämligen går kvarka här på ön nu. Grova påhopp kryllar och hårda ord kastas hejvilt så jag håller mig i bakgrunden och är tyst tills fakta kommer fram. Rykten sprids som löpeld, speciellt bland oroligt hästfolk och istället för att fråga personen i fråga skrivs det en massa påståenden och osäkra spekulationer på sociala medier. Nja, not my cup of Tea. Även fast det självklart kan ifrågasättas varför ingen information utgivits så finns det bättre sätt att lösa det än att avreagera sig på sina medier. 

Hos oss är pollarna friska i alla fall och jag håller mig hemma på gården nu ett tag för att vara på den säkra sidan / tjejen med otur hehe.. och hoppas på att de drabbade hästarna blir friska snart✊🏼. Nu måste jag sova känner jag. Natti😁 (null)Ny vecka igen

Okategoriserat Permalink0
Jobbat, ridit, tränat och nu sängen. Tiden går i vanlig ordning fort och en ny vecka är här. 

I går var en stor dag för min lille häst, då galopperade vi för första gången! Första galoppen någonsin unde ryttare för honom och det var så himla härligt. Är så glad över honom. Det var 6 andra hästar i ridhuset och han var väldigt fundersam till en början när jag gick runt med honom. Han tycker det är lite obehagligt när det är andra hästar som dundrar omkring. Eftersom det var så pass mycket rörelse så fanns det inte riktigt utrymme till longering så i går hoppade jag upp på honom utan att longera innan. 

Sedan skrittade vi runt lite, försökte hålla oss ur vägen haha. Blev mycket träning på att hålla fokus. Sedan tog vi två galopper innan vi avslutade. Vilket gick utan några krusiduller, han var bara superglad och kastade glatt med huvudet. ❤️

I dag red jag igen och i dag vågade även mammisen följa med för första gången för att vara med och kolla när han rids! 🤣 Lite lätt longering innan jag hoppade upp och han var väldigt cool i dag. Inte alls spänd. Skrittade över en bom som låg på backen och han bara klev över. Jag är ju van vid Rasmus som var rädd för bommar så det är en så konstig känsla att min lilla treåring gör det med avspänt än honom haha. 

Travade lite innan jag provade ge honom galoppskänkeln och hjälpte till lite med rösten så rullade han över i galopp. Alltså han är ju så fantastisk. Två bra galopper fick vi till innan vi avslutade och grabben fick massor av beröm och morötter. Han är så himla försynt och mjuk i sättet, försöker alltid göra sitt bästa och det märks att han verkligen börjar lita på mig nu. Passen är ju väldigt korta och simpla så det är inte så mycket att skriva, men det var en snabb update i alla fall! Han utvecklas hela tiden både i ridningen och i hanteringen, exempelvis går det nu utan problem att spraya glansspray i svansen nu. Däremot vill han inte att jag borstar igenom den, eller manen. Speciellt läskigt är det när svansen är blöt, då låter det hemskt farligt. Samt att jag inte får vara i närheten av luggen, om inte tränset sitter på förstås, då går det jättebra och är nästan lite mysigt till och med. Haha, dessa idéer alltså. 

Nu ska han vila i morgon och i övermorgon, då kommer dock min ET och ska checka honom. så det ska bli kul att höra vad hon tycker. Har lite saker på känn som han behöver hjälp med så vi ska se om det stämmer. :) Och sedan ska vi börja rida ut! Bara tappskon slås på!  (null)

(null)

(null)

(null)

Ledig torsdag

Okategoriserat Permalink0
Denna dagen har varit skön. Vaknade vid 03 i natt och var klarvaken, försökte somna om i någon timme innan jag till slut lyckades haha. Så klev inte upp fören klockan var 09. 

Sedan åkte jag för att fota Malin och hennes polle tillsammans, efter det till Birsta en sväng innan jag till slut åkte till Cristallo. Fixade stallet innan jag hämtade in lilleman som kom gående mot mig när jag ropade på honom. Nu var det slut på vila tyckte han. 

Tror dock han ångrade sig snabbt då jag bestämde mig för att tvätta den äckliga svansen hans, det är liksom inte alls okej med en smutsig skimmelsvans, som tidigare nämnt😂 Fyyyy fasen vad jag inte var poppis, fick smöra länge för att få honom lite nöjd igen. Djurplågeri. Jag kan knappt gå efter gårdagens body pump pass, så ingen ridning i dag. Vilket var lika bra för Krilleboy var på hugget i dag och jag hade inte haft någon styrka i benen att hålla mig fast med vid eventuella bus haha. Istället tränade vi lite från backen, så gott det gick. Han var väldigt ofokuserad i dag. Så efter lite basic grejer fixk han rasta sig själv. Han var så nöjd över att få springa lite fritt, hoppade över bommarna och lekte för sig själv haha.

I morgon hoppas jag kunna fungera någorlunda mer normalt. Är så ridsugen. Nu ska jag försöka sova, nattis (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Till top