melinajaderblom.blogg.se

Fullrulle

Okategoriserat Permalink1
Fullt upp i vanlig ordning. Saknar att skriva enormt mycket, så funderar skarpt på att införskaffa en dator igen haha. Tål att funderas på i alla fall. 

Sedan sist har det dock inte hänt så jättemycket. Cristallo fick några välförtjänta vilodagar och sedan vaccinerades han vilket innebar ytterligare några chilldagar. I måndags red vi ut i det fantastiska vädret med Agnes och slogan. C var lite avvaktande i början och höll sig bakom S. Sedan när vi vek av och red neråt så fick han en jäkla fart och satte i turboskritten😅

En härlig tur! Han var väldigt positiv och i slutet fick han lite skinn på näsan och klev på ordentligt! Travade en liten sträcka och sedan avslutade vi med en galopp också längst ängen där det är plogat. Pigg och glad! Sedan skrittade vi hemåt. 

I går var dock en stor dag för lilleman! Då for vi iväg till färsta för första gången! Han har ju typ aldrig åkt transport tidigare så tanken är massor av miljöträning i vår. Lite tveksam till att kliva på transporten, han vill liksom ha stenkoll på omgivningen, men med lite träning kommer det gå galant 😁

Lastade ur och gick runt och kollade läget. Mycket att kolla på! Efter lite promenerande hoppade jag upp och skrittade sedan upp till planen. Red runt någon varv i skritt innan vi travade lite också. Var lite ont om plats då det bara var skottat ett varv rund och sedan en liten plätt på ena långsidan. Tog två korta galopper innan vi gick ner till ridhuset för att kolla in det också. 

Han skötte sig så bra, han är så söt, man såg hur han verkligen funderade över var han var och spegeln var otroligt märklig😂 Så han var lite spänd men gick på framåt med öronen spetsade. Låg två bommar framme på ena långsidan som vi passade på att rida över också, tog två galopper och avslutade sedan. 

En mycket bra dag för lilleman med miljöträning som bara boostade hans självförtroende, precis vad han behöver. Superglad hela tiden och han var verkligen nöjd över sig själv efteråt. Bästa Ellinor följde med (vad skulle man vara utan henne?❤️❤️) och lånade ut bil + fotade lite, så bilder kommer framöver. I dag jobbar jag till 16 och ska sedan till stallet för att rida lilleman och har jag energi kvar efter det så tar jag ett pass på gymmet också. 

I morgon är det återigen en fullproppad dag, har utsläpp av hästarna på morgonen och sedan ska C ridas innan jobbet. Jobbar 12-23 så sedan hinns inte så mycket annat med. Fredag öppnar jag och då fyller jag även år så troligtvis kommer dagen rulla på även då. Men sedan har jag ledig helg (!) 😀 (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Gårdagen

Okategoriserat Permalink0
I går red vi ut en sväng mot hovberget tillsammans med Agnes och Matilda på deras pollar. Påväg dit (längst vägen) var C väldigt ofokuserad och höll stenkoll på allt runt omkring så han tappade bjudningen framåt, däremot var han otroligt duktig i trafiken. Blir verkligen bättre och bättre för varje tur. 

När vi kom fram till "grusvägen" så kunde han slappna av mer och blev genast mer framåt. Sedan travade vi hela vägen fram till stigen upp mot hovberget med några skrittpauser. C fick gå sist och blev ibland lite spänd men skötte sig toppenbra. Väl framme vid stigen så fattade vi galopp och då jäklar blev det fart på långbenen! Lajbans tyckte han att det var😂 Galopperade kanske 3-400meter upp innan vi bröt av, Cristallo hade fått upp flåset rejält då det sluttar lite uppåt samt att det var oplogat sedan senaste snöfallet. Så vi valde att inte köra hela stigen upp, det räckte gott för honom. Dock var han väldigt pigg på nervägen igen ändå haha. Skrittade ner tillbaka till vägen där vi lät hästarna trava lite lugnt innan ännu en skrittpaus, där han förövrigt bitvis sökte ett trevligt stöd i bettet. 

Avslutade sedan med en sista galopp, där han kändes toppenfin! Han behöver verkligen få gå på framåt och det är perfekt på dessa vägar! Superduktig var han och även fast gan ibland svävar iväg i sin egna lilla bubbla så får jag oftast tillbaka kontakten relativt fort.

Tycker att han känts lite bitigare nu senaste dagarna så nästa gång min kära hovslagare kommer (nu i veckan) så ska han få kika på tänderna på samma gång. 

I dag har han vilat, vilket han även ska få göra i morgon samt torsdag.  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Wow två inlägg på samma da

Okategoriserat Permalink0

Denna dag har varit så konstig, förmiddagen gick såå långsamt. Blev oväntat mycket kontorsjobb och tiden går så oerhört mycket långsammare då. Kändes som att dagen aldrig skulle ta slut. Sedan så fort jag slutade så gick tiden helt plötsligt hur fort som helst och nu är klockan snart 23. Hm. 

 

Crille och jag tog fick sällskap av Alice och solan sedan för en uteritt. Vi red först bort mot hovberget men ångrade oss och red mot paddocken istället. Travade sista biten dit och sedan red vi kanske.. 10 min i paddocken? Vi får inte riktigt ut något av att vara där just nu, C tappar fokus och blir busig, underlaget är inte helt hundra och benen är liite för långa för honom att hålla helt koll på ännu Hahaha. Så vi tog två galopper (men det liknade mest luftsprång) travade lite lätt något varv och sedan tog vi den lite längre vägen hem. Då avslutade vi med en liten galopp kanske 500m. Han är superhärlig bara han vågar ta för sig. Han blir fortfarande lite bakåttänkande ibland. Men sista biten kändes jättebra. 

Så med andra ord en ganska kravlös tur och inte speciellt ansträngande. Hade planerat in vilodag i morgon men han får nog komma ut en sväng ändå eftersom vi bara promenerade i går en kortis och efter dagens pass... hmm, ja så får det nog bli. 

Avrundade kvällen på färsta med Ellinor där vi kikade på hoppträningen för Johanna, som jag saknar att träna för henne alltså 😩 Men snart så! Tiden går fort  

Nu måste jag sova så jag orkar upp till gymmet innan jobbet i morgon. Nattis!!🐴❣️

(null)

(null)

(null)

(null)


Till top