melinajaderblom.blogg.se

Tävlingsdags!

Okategoriserat Permalink0
Heej, sorry för utebliven update, inte för att mina inlägg brukar vara så speciellt roliga att läsa längre, haha, men det är fortfarande ett gäng trogna läsare kvar ;) Tänk förr när man hade som minimun 4 inlägg varje dag och jag och Tilda höll på att få ett kontrakt med horsespot, man la ner enormt mycket tid på att skriva, fota och redigera bilder, fixa filmer osvosv. Kul ändå! Tyckte jag då i alla fall, nu finns inte tiden till det alls längre.
 
I Torsdags jobbade jag 08-20:30 så jag kände mig ganska slö när jag kom till stallet. Tog in Rasmus och var inte sugen på att göra något speciellt fören jag kom på den briljanta idén att rida ut barbacka... Haha, ja, det gör jag inte om. Skrittade runt området och det gick relativt smärtfritt, han var bara spänd men gjorde inte någon grej av det. Däremot när vi kom tillbaka till stallet igen och jag gick mot rundbanan fick han syn på något och när jag sedan bad honom gå framåt ändå stod han plötsligt och dansade på bakbenen. Höll mig kvar, men tror jag blev steriliserad... Hahaha. Så efter det gick vi ner till paddocken också skrittjobbade jag honom där ett tag! Han har blivit riktigt fin i skritten nu tycker jag, lägger ner mycket tid på den vid varje pass! 
 
I går hade jag fullt upp hela dagen, hann till stallet för att mocka lite snabbt och Josse var så himla snäll och motionerade Rasmus åt mig! Guld värt! De hade tagit en sväng lite överallt och Rasmus hade varit både upp och ner. Väldigt stark och spänd emellanåt men fin bitvis som jag förstod det! Han är ju lite knepig ibland, men litar på J till 120% så det var verkligen bra att han fick röra på sig i går med tanke på att han har så mycket energi nu.
 
I kväll efter jobbet red jag först ut en sväng med sällskap av Olivia och Happy. Skrittade en sväng på kanske 20-30 minuter och sedan avslutade jag i paddocken i typ 30 minuter. Han var väldigt spänd och på tårna ute, så i paddocken ville jag bara fokusera på att han skulle varva ner och vila på steget. Han kändes riktigt fin! Kändes inte riktigt loss i vänster galoppen först så jobbade mycket förvänd och tempoväxlingar för att få bogarna på plats och bakbenen under lillkroppen och i slutet kändes han såå fin! Jättemjuk och följsam, så nu är vi redo inför morgondagens tävling! Allt är packat och klart, outfiten utvald och nu måste jag sova. Klockan ringer 05 i morgon så jag borde redan ligga i sängen, men jag har precis ätit middag och kommit hem från stallet så inte så mycket att göra, haha. 
 
Vi hörs i morgon hurrni, håll tummarna att lilleman sköter sig. Det är en bra bit att åka, så bara det är nytt för honom. Sedan är det även utomhus, första gången! Spännande! 
 
Till top