melinajaderblom.blogg.se

Inställd träning

Erasmus K Permalink2
I dag kom Jossan för en check! Rasmus började tappa hull för ungefär en månad sedan, började skymta det liite då. Ökade på höet men det har inte blivit bättre. Nu syns det tydligt att han är tunn och uppdragen, så fruktansvärt tråkigt när jag kämpat med hans uppbyggnad. 
 
Pratade mycket med Jossan om vad det kan bero på och vi båda var överrens om att det kan vara på grund av att Rasmus blir vallad i hagen. Jag har sett det redan från första början men då var det bara vid fodring. Men sedan ungefär en vecka tillbaka har jag sett att det blivit mer och mer. Så jäkla trist då jag verkligen vill att han ska ha en hagkompis. Så vi har delat av hagen igen och Rasmus fick sin lunch efteråt. Då fick han stå helt i ro och äta, kändes bättre då även fast jag som sagt gärna vill ha en kompis till honom.
 
Sedan gick hon igenom hela honom, han såg riktigt fin ut! Hon har precis varit på kurs igen i Tyskland där hon håller på att plugga massa celler och hur alla nervsystem sitter ihop. Sjukt intressant men jag förstod såklart inte allt ;) Hon är så bra, förklarar allt hon gör och man får prova och känna själv. En sjukt häftig sak hon gjorde var att hon dämpade hans sensitivitet runt öronen genom att "dra" i tungan och på så vis släppa spänningar. 
 
Det har knappt gått att klippa Rasmus hår runt öronen då han inte velat att man ens rör öronen. Efter att Jossan fixat det så gick det t.om. att dra med fingrarna inuti öronen. Sjukt häftigt! 
 
Han var även lite känslig i huden från skavet av schabraket. Så måste försöka hitta något som kan hjälpa mot det. Också var han lite spänd i länden, och det har att göra med hans inre stress. Han går ju lätt och spänner sig och blir stressad så det är bara att jobba vidare så som vi gör så kommer även det bli bättre med tiden. Hon manipulerade något i korset så han ska gå lugnt i dag, ska gå på promenad senare i kväll med honom. Så ingen hoppträning tyvärr. 
 
Annars var han toppenfin, hon sa återigen att han är en riktigt fin häst men tyvärr har han ju det problemet med inre stressen. Något vi jobbar med hela tiden och blir bättre och bättre men det är fortfarande mycket kvar. Han har ju, som alla hästar, sina svagheter men han är tydligen mer rörlig än vad en "normal" häst är så det väger liksom upp. 
 
Så, inga problem med andra ord utan han är fin bortsett från att han blivit tunn då. Men det går snart till sig tror jag, ska ju köpa "mirakelfodret" i dag också att ge honom nu i början tänker jag. 
Till top