melinajaderblom.blogg.se

Torsdag

Okategoriserat Permalink0
Hej hurrni! I dag är det riktigt tråkigt ute, regn och grått, hösten är verkligen här. I går var en väldigt produktiv dag! Först åkte jag och lämnade in min telefon på lagning, under tiden jag väntade på den så åkte jag och Ellinor förbi grafströms och kikade. Har varit på jakt efter en mörkgrön huva till mitt superfina anna scarpati schabrak men hittar inte någon som matchar... Så jag får beställa och hoppas det är rätt nyans helt enkelt. Ibland luras produktbilderna lite tycker jag.
 
Sedan hämtade jag ut telefonen, åkte hem och försökte starta den utan framgång och sedan for jag och mamma iväg en sväng. Var förbi media markt och kollade min hårddisk och som tur var fanns alla filer kvar på den, det är bara det att den är formaterad för en macbook. Så det är därför våra datorer inte har kunnat hitta den, skönt! 
 
Tryckte i oss lite mat och sedan åkte jag förbi Ellinors stall för vi bestämde oss lite spontat för att klippa hästarna. Ture stod först på tur och sedan Rasmus. Båda hästarna skötte sig toppen och jag tycker vi lyckades riktigt bra med själva klippningen för att vara första gången! Blev bra sugen att införskaffa mig en egen faktiskt... 
 
Klockan hann bli efter 20 när vi var klara och det var kolsvart ute så ridningen blev struken... Känner mig därför lite kluven om jag ska vara med på kvällens träning när Rasmus har haft tre lugna dagar och jag känner mig väldigt slö och trött i kroppen. Vill inte bli sjuk! 
 
Nu ska jag göra mig iordning och åka till Birsta för att göra en synundersökning och sedan måste jag återigen åka förbi de som fixade min telefon i går. Framkameran är nämligen alldeles suddig så det ser ut som att glaset är lite felplacerat... Nu måste jag skynda mig lite, får se ifall det blir träning i kväll som sagt. Hej så länge! 
 

Fem månader

Okategoriserat Permalink1
Snart är Oktober här och i dag har jag haft Rasmus i hela 5 månader! Gud, tiden bara springer iväg... Ska åka förbi media markt och kolla vad det är för fel på min hårddisk. Köpte ju en i våras eftersom skoldatorn skulle lämnas tillbaka och förde över alla tusentals bilder på den. Men nu går den inte att hittas på någon av de datorerna jag provat... Hoppas verkligen de kan hitta något knep för jag har så mycket betydelsefulla bilder och filmer där som jag verkligen inte vill förlora, det var ju liksom därför jag köpte en hårddisk denna gång. 
 
I dag ska jag och Ellinor åka förbi grafströms en sväng, sedan måste jag kolla ifall jag kan lämna in min telefon som varit sönder alldeles för länge. Sedan ska Rasmus ridas, vad vi ska göra har jag inte bestämt mig för ännu. Jag hämtade ut en padd i Måndags som jag är jättespänd inför att prova. En Mattespadd med fronriser. 
 
Vi hörs senare! :) Haha åh kolla denna bild, lillskrutt.
 

Debuten är nära...

Okategoriserat Permalink4
Alltså vet ni vad jag gjorde i dag?? Jo jag anmälde mig och Rasmus till SFRK's lokala dressyrtävling den åttonde Oktober! Herrgud vad nervös jag känner mig. Inte över hur det kommer gå men jag kommer för det första köra honom själv, och mamma är utomlands så hon kommer inte ens vara med huhu!! Dessutom är det en LB:3 vi kommer starta, aldrig ens ridit det programet förut och det är lite klurigare än exempelvis LB:1 och LC:2 som jag startat förut. Men det är å andra sidan väldigt bra att det händer mycket för att hålla Rasmus huvud i schack. 
 
För er som undrar varför jag startar en dressyrklass när Rasmus är tänkt som min tävlingshäst i hoppning så är det för att jag tror att det är bäst för honom. Rasmus behöver träna på att tävla, han behöver miljötränas och jag har ingen aning om hur han är i tävlingssammanhang. Eftersom han inte alls har varit som ** sa till mig när jag köpte honom så har jag noll förväntningar och jag tänker att det enda jag har som mål är att Rasmus ska tyckte det är kul och när vi åker därifrån har han en rolig upplevelse i ryggsäcken. Hans tillit till mig ska fortsätta byggas upp även på tävlingsplatsen och därför känns det som att han har bäst förutsättningar till det på en dressyrbana. Utan massa titthinder, tidspress som det lätt blir på hopptävlingar och en massa stressiga hästar som susar förbi på framhoppningen, förstår ni? 
 
Som tur är följer Ellinor med mig, guld värt. Jag är ju litte lätt virrig ibland och behöver någon som håller koll på mig, typ haha. Förhoppningsvis finns det även någon på plats som kan hjälpa mig backa med transporten för det vet jag inte om jag hinner lära mig innan dess. Äsch, sånt löser sig! 
 
Till top