melinajaderblom.blogg.se

Näe

Okategoriserat Permalink4
Ingen hovböld utan troligtvis något mycket värre, precis som magkänslan sa. Vi har får tid på kliniken i morgon så vi får väl se vad som händer. Är helt tom. Hoppas hoppas hoppas att det inte är något så illa som min känsla säger mig att det är. I morgon kl 11 har vi fått tid så måste lösa mitt arbetspass och sällskap som kan hjälpa mig bara.  Snälla håll en tumme, lilleman förtjänar inte att så här dåligt. 😞❤️ (null)

Update

Okategoriserat Permalink1
Näe, det blev inte 8 veckor mellan förra inlägget och det här. Trodde inte det skulle hända någonting värt att skriva om eftersom F bara står i boxen nu. Men i går när jag kom till stallet var han blockhalt på ena bak. Ville inte ens sätta ner hoven i backen. Bröt ihop och ringde till mamma som kom ut och fick ringa veterinären då jag knappt kunde prata. 
 
Ingen feber, ingen märkvärdig svullnad mer än lite över kotan och kronranden. Veterinären skulle ringa och rådfråga på Ultuna och ringde sedan upp efter en timme, vilket kändes som en evighet. Jag pratade med henne ett tag och det var liksom ett sånt mellanläge. Hon kan ju egentligen inte göra så mycket om hon kommer ut men jag bad henne komma för jag hade aldrig kunnat sova och han var inte i skick att ställa sig på en transport. 
 
Så hon satte sig i bilen och kom direkt. Hon fick se honom gå från boxen och det var med nöd och näppe han tog sig ut. Stod på tre ben och ville inte alls att man var och tog på benet. Jag tänkte att i kväll blir jag hästlös, att han slagit runt i boxen och brutit något. Veterinären såg väldigt bekymrad ut och började direkt att se hur han reagerade när bakbenet böjdes uppåt/utåt. Lättnaden när han inte rörde en min när hon drog upp benet var enorm. Men så fort hon jobbade sig neråt så blev det jobbigt för honom. Alltså något som sitter längre ner. 
 
Skon plockades av för att klämma igenom hoven ordentligt och det såg inte allt för trevliga ut under skon. Det var som skållor under skon där det blivit en del röta och det blev tydligt att han har alldeles för lite trakter så han står för mycket på strålen. Men det kommer Martin fixa med lite tid, detta var dock inte tillräckligt för att han ska bli så pass halt. Höll upp hoven medans vet. klämde igenom ordentligt, dock utan någon reaktion. Sedan hittade vi ett litet sår som var väldigt svampigt på ballen, det liksom frasade när vi pillade där och gick ner mot hoven.  
 
Förhoppningsvis är det alltså en rejäl böld som är påväg ut. Om inte så kommer vi utreda honom för ev. hovbensfraktur men det är hovböld som är mest misstänkt. Ringde in till kliniken imorse efter att distriktarna skickat in journalen och båda de två veterinärerna jag pratade med tyckte också det lät som det, så jag hoppas verkligen. De föreslog att jag antingen skulle komma in i morgon eller ta ut min egna hovslagare och när Martin sa att han kunde komma redan i morgon fm så kändes det så himla skönt. Så slipper han stå på en transport med den där hoven. 
 
Fy fan alltså. Det värsta är att han inte kan få något mot smärtan eftersom han har sprickan i frambenet och får han smärtstillande så känner han inte av det och då är risken att han överbelastar det och då kan det gå riktigt illa. Tycker så fruktansvärt synd om honom. Men i morgon får vi se vad Martin säger och jag hoppas han hittar något. Håll en tumme är ni snälla. <3
 

Lördagkväll

Okategoriserat Permalink0

Hej hallå, detta blir nog sista inlägget på ett bra tag. Kommer liksom inte finnas någonting att skriva om. Fernando ska ju ha boxvila i ca 2 månader och tills dess känns det som att livet kommer stå lite stilla. Eller lite, snarare helt stilla. Men det finns inte mycket att göra, bara tiden kan utvisa vad som händer framöver. 


F har anpassat sig bra under omständigheterna, han blir dock otroligt nervös och stressad när hästarna går ut på morgnarna samt när de lämnar stallet för ridning. I dag stod han på bakbenen i boxen när en kompisen gick ut efter ridning. 😫 Men min förhoppning är att han kommer vänja sig med tiden. Det är ju omöjligt att ha honom helt stilla och de andra hästarna måste ju röra sig i stallet så förhoppningsvis lugnar det sig snart. Har slängt in lite granris så han har något att pilla med utöver höet. 

Nu checkar jag ut tillsvidare och hoppas nästa inlägg är positivt efter första återbesöket. Håll en tumme✊🏼❤️

Till top