melinajaderblom.blogg.se

Mot stallet

Okategoriserat Permalink1
Fy så grått det är ute i dag, dimmigt och kallt. Jag vaknade strax efte 06 imorse, låg och vred och vände på mig tusen gånger innan jag tillslut somnade om. Vaknade strax innan 09 igen och då klev jag upp för att äta frukost. Sitter nu i sängen och har precis läst ikapp på de bloggar jag följer och ska snart dra på mig ridkläderna och åka till stallet. Just nu är jag verkligen jättetrött, känner mig helt slut i kroppen, men man brukar ju piggna till i stallet! 
 
I dag tänkte jag rida en sväng bort till klätterbacken med Doran. Där har hon aldrig gått förut så vi får se hur det går! ;) Blir nog bra att ta någon vända upp och ner så hon får gå på samma ställe flera ggr, då kan hon nog slappna av mot slutet så kan vi avsluta där. Sedan fixa sysslorna innan jag skyndar mig hem, duschar och gör mig iordning för jobb. 

Dålig dag

Okategoriserat Permalink0
Somnade efter 05 i morse, vaknade 10 och kunde inte somna om. Kunde verkligen inte somna i går, det var helt omöjligt, både för mig och Lucas... Jätteskumt. Så när jag vaknade imorse så var jag väl inte jättepigg, huvudvärk och seg. Lucas mamma ville bjuda oss på sushi så det blev en bra lunch så då kände man sig lite piggare. Sedan åkte vi för att byta däck på bilen och därefter åkte vi direkt till stallet. 
 
Sopots nya fodervärd kom och hämtade honom och ja... Jag vet inte, jag känner mig så splittrad. Jag vill egentligen sälja honom men jag vill aldrig släppa taget, så det är så jäkla jobbigt och svårt, framförallt så är det sjukt jobbigt att gå och tänka på hela tiden, vilket man såklart gör. Det är så skönt att jag har Doreen som jag verkligen tycker om som jag kan lägga tiden på nu.
 
Sedan åkte min telefon ur jackfickan rakt ner på stallgången. Såklart sprack hela skärmen. Underbart verkligen, perfekt timing också, hade ju inte alls tusen andra saker att lägga pengar på denna månaden. Så det har inte varit en bra dag i dag. Nu väntar en helg med massa jobb, så det kommer bli tomt här. Ska försöka hinna rida i morgon innan jobbet, slutar nämligen 23 så det kan jag ju inte göra efteråt. Sedan måste jag hitta någon som kan hjälpa mig att fixa på Lördag för då är det också jobb som gäller och sedan haloweenfest på kvällen. Även på Söndag jobbar jag, sedan är lovet slut, blö. 
 
Vi hörs i morgon!

Doreen doreen...

Okategoriserat Permalink2
I morse klev jag upp vid 08:30 för att åka till stallet, vi skulle nämligen släppa ihop Doreen med Bellie och Quantas. Det gick bra, hon är dock utstött för tillfället men det blir nog bättre med tiden. Huvudsaken att hon får äta! Sedan får vi hoppas att de trivs tillsammans :) Kom inte hem förens klockan var 16 typ, så det var en låång dag i stallet. 
 
Doreen gick ett kortare pass i paddocken i dag, vi skulle ju som planerat fota. Hon är inte alls framme för skänkeln och så fort man har kortat tyglarna så knäcker hon av i nacken också går hon bara där hela tiden. Det är väldigt svårt att nå fram till henne eftersom hon inte alls söker stöd. Har hon väl börjat gå sådär så spelar det ingen roll om jag ger henne lång tygel, för hon går kvar där även då. Och sedan när hon inte heller är framme för skänkeln alls så går det inte att driva fram henne ur det heller. Slutade med att jag fick rida med jättehög hand och hela tiden påminna henne om att hon absolut inte ska gå där nere. Det blev bättre mot slutet! Men det kommer nog ta lång tid innan hon kommer ur det där. 
 
Här kommer bilder från i dag! Även några där hon inte alls är fin, men det är för min skull för att kunna kolla tillbaka på.
Här syns det tydligt att även fast jag lyfter handen och håller om med skänkeln så går hon i sitt "bekväma" läge.
Här alldeles för hög i formen men här kommer man i alla fall åt henne;
 
Äsch det blir nog jättebra det här! Hon är så otroligt positiv och hon verkar vara riktigt lättlärd också. Ska försöka boka in en lektion ganska snart också. Hade helst av allt velat träna för Gittan men det blir svårt utan transport och det blir så dyrt att låna varje gång man ska iväg. Sedan skulle hon nog behöva åka ut och miljöträna några gånger först för att man ens ska få ut något av lektionen. Förhoppningsvis kanske man kan få till någon lektion för henne innan våren! 
Till top