melinajaderblom.blogg.se

Han la sig mitt på asfalten

Tilion F Permalink0
Stod länge och borstade och pysslade med T innan jag satte på honom sadeln och tränset och skrittade iväg. Han bet lite i luften när jag spände sadelgjorden, vilket han inte brukar göra men jag tänkte inte så mycket på det. Skrittade upp för våran backe, den är kanske 200m? sedan gjorde han spagat. Tänkte inte mycket på det heller, han har ju väldigt mycket konstiga saker för sig. Sa åt honom att gå framåt och det gjorde han utan några protester. Vi hann gå kanske 20 meter sedan går han ner i spagat igen, sedan lägger han sig ner. Jag kastade mig av och drog upp honom. 
 
Han hade bara ett sår på ena knät fram, som en femma ungefär. Men jag vände såklart hem, någonting var fel. Mamma kom ut och vi tog av honom grejerna, tog tempen, som var normal, även puslen. Sedan kom jag på att han reagerade på sadelgjorden och mycket riktigt, han hade ont i magen! Dock lät magen som tusan och han var väldigt pigg i övrigt, men han var väldigt spänd runt buken och visade tydligt att han inte gillade när man tryckte där. Så jag gick och gick med honom och sedan släppte det sakta men säkert. 
 
Förmodligen har han reagerat på det nya höet. Det blev ju lite tokigt, eftersom vi inte hann vänja in honom på det utan bytte direkt, och han har en väldigt känslig mage, så det är ju inte så konstigt! Men han får ta det lite lugnt tills det blir bättre helt enkelt. Men han mådde jättebra när jag släppte honom i hagen så jag tror inte att det kommer vara någon fara i morgon ens, men man får bara hålla koll! 
                
                
 
 

Dålig uppdatering nu

Tilion F Permalink0
Men det känns som att jag har 1000 saker att göra för tillfället. Sopot åker på lördag, och det känns som att jag har massor av saker att fixa runt omkring det. Leta reda på alla saker som ska skickas med bland annat. Tille ska jag rida bort till det nya stallet på Fredag kväll och det är ju lite att göra det också. Har inte ens flyttat över hälften av sakerna. Plus att vi har fått vårat riktiga schema nu... Kommer börja 08 varje dag förutom Måndagar och typ Onsdagar, då börjar vi 08:30. Och för er som inte vet det så tar det mig en timme med bussen till skolan, eftersom att den kör världens omväg ifrån mig, så kommer behöva kliva upp väldigt tidigt varenda dag. Jag som brukade kliva upp 05 de dagar jag började 08:30 förra året, men det tror jag inte att jag kommer orka med. Så mina mysiga, lugna mornar kan jag ju glömma haha!
 
Nej men det känns som att det är så mycket nu, kanske inte att göra men det är mycket i huvudet. Längtar tills allt lugnat ner sig och jag fått in "rytmen" eller vad man ska säga, men det kommer nog snart! Ska försöka hitta mer tid till bloggen också, saknar att skriva här! Ska skriva om vad som hände med Tille idag också, men först ska jag göra mig redo för sängen.

Igår

Okategoriserat Permalink0
Hahaha vet ni vad jag och Lucas gjorde igår? Vi red ut en sväng tillsammans! Han tog sopot och jag tille, sedan skrittade vi bort till klätterbacken! På hemvägen travade vi lite och Tille kändes så himla fin! Har varit nöjd med honom efter varje ridpass nu och det känns ju jättekul!
Till top