melinajaderblom.blogg.se

Otursfågel

Okategoriserat Permalink0

Sedan dag ett har han ju varit lite av en otursfågel haha. Fastar med tänderna i stigbygeln och slår runt, fastnat med benen i skottkärran i hagen när jag kommit med hö, slagit huvudet i dörrar och varit allmänt klumpig haha. 


Tidigare i veckan så kom han in från hagen och hade fått en spark på insidan av ena frambenet. Inget stort sår och han var inte svullen eller påverkad. Dagen efter, i går, så var han svullen men fortsatt opåverkad i övrigt och efter ridning var det nästan precis som vanligt. I dag var dock svullnaden värre. Men han är precis som vanligt annars, pigg och glad och rör sig fint och obehindrat. Svullnaden har rört sig lite längre ner och är inte hård och den gick ner mer efter att vi skrittade ut en kortare sväng och ytterligare lite mer efter att jag spolat med kallvatten. Så det bör inte ta många dagar innan han är "återställd".

Men fram tills dess så är det skritt som gäller och spola benet så ofta jag kan. Blö så drygt, men såret har i alla fall läkt väldigt snabbt och ser väldigt fint ut så är glad att det inte blev värre. :)

Så inget galoppjobb i dag, utan en skrittrunda på 20 minuter bara. 

Till top