melinajaderblom.blogg.se

Gårdagen

Okategoriserat Permalink0
I går red vi ut en sväng mot hovberget tillsammans med Agnes och Matilda på deras pollar. Påväg dit (längst vägen) var C väldigt ofokuserad och höll stenkoll på allt runt omkring så han tappade bjudningen framåt, däremot var han otroligt duktig i trafiken. Blir verkligen bättre och bättre för varje tur. 

När vi kom fram till "grusvägen" så kunde han slappna av mer och blev genast mer framåt. Sedan travade vi hela vägen fram till stigen upp mot hovberget med några skrittpauser. C fick gå sist och blev ibland lite spänd men skötte sig toppenbra. Väl framme vid stigen så fattade vi galopp och då jäklar blev det fart på långbenen! Lajbans tyckte han att det var😂 Galopperade kanske 3-400meter upp innan vi bröt av, Cristallo hade fått upp flåset rejält då det sluttar lite uppåt samt att det var oplogat sedan senaste snöfallet. Så vi valde att inte köra hela stigen upp, det räckte gott för honom. Dock var han väldigt pigg på nervägen igen ändå haha. Skrittade ner tillbaka till vägen där vi lät hästarna trava lite lugnt innan ännu en skrittpaus, där han förövrigt bitvis sökte ett trevligt stöd i bettet. 

Avslutade sedan med en sista galopp, där han kändes toppenfin! Han behöver verkligen få gå på framåt och det är perfekt på dessa vägar! Superduktig var han och även fast gan ibland svävar iväg i sin egna lilla bubbla så får jag oftast tillbaka kontakten relativt fort.

Tycker att han känts lite bitigare nu senaste dagarna så nästa gång min kära hovslagare kommer (nu i veckan) så ska han få kika på tänderna på samma gång. 

I dag har han vilat, vilket han även ska få göra i morgon samt torsdag.  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Till top